Predsjednik Mornara:”Dovodimo još dva pojačanja, idemo osvojiti ABA ligu”

Mornar iz Bara nakon odluke prema kojoj neće sudjelovati u sljedećoj sezoni Eurocupa, iako su na ljestvici ABA lige bili ispred Cedevita Olimpije, najavljuje pravne korake protiv ABA lige i Eurocupa. Predsjednik kluba, Đorđije Pavićević, u razgovoru za Dnevne novine rekao je kako je u njima probuđen inat te je najavio još dvije transfer bombe.

“Bit će još dva pojačanja… Proradio je inat u nama pa ćemo naredne sezone svima pokazati da možemo biti prvi. Ja ono što obećam, uvijek ispunim.” – jasno je poručio.

Potvrdio je i kako je obavio dva razgovora s čelnicima Eurocupa, koji pokušavaju smiriti situaciju.

_

“Rekli su nam da smo mi prvi na listi čekanja ako netko od klubova odustane. Postoji neka varijanta, jer dva kluba su na popisu i Lige prvaka i Eurocupa, preostaje vidjeti što će biti. S time nisam zadovoljan. Čekati je trebala Cedevita Olimpija, a ne Mornar. Zahtijevao sam od Eurocupa da nam pošalje sve o sistemu po kojem su odredili tko će nastupiti u tom natjecanju sljedeće sezone. Pokušali su nam objasniti da su gledali tablicu, ali kada smo im približili format u ABA ligi, kao da su uvidjeli grešku.

Međutim, Baranima priznanje greške ništa ne znači.

“Angažirali smo tri najbolja odvjetnika u Europi, možda i u svijetu, kada je riječ o ovakvim stvarima – Izraelca, Amerikanca i Francuza. Imena ćemo objaviti kada pokrenemo tužbu. Od ABA lige ćemo zahtijevati svu dokumentaciju i komunikaciju s Euroligom, sve kronološki, da bi uvidjeli tko je odgovoran za cijelu situaciju u kojoj smo se našli.” – nedvosmislen je Pavićević.