Predstavljen Karlo Uljarević

Na konferenciji za novinare službeno je predstavljen novi igrač Košarkaškog kluba Zadar koji je prije nekoliko dana potpisao dvogodišnji ugovor, uz mogućnost produljenja na još jednu dodatnu sezonu. Karlo Uljarević prvo je pojačanje kluba, na poziciji organizatora igre.

20-godišnji Osječanin ističe koliko mu znači ova suradnja.

“Drago mi je što sam došao u Zadar i pokušat ću opravdati svoj dolazak, pružiti što bolje igre i na taj način pomoći u ostvarivanju ciljeva. Došao sam prije tri dana i odmah počeo trenirati. Trenera Nazora poznajem, znam kako vodi trening i igru, radit ću na tome da ispunim sve što od mene traži i nadam se da ću mu biti od koristi.”

U Gradu košarke, najviše ga fascinira publika.

“Tako je bilo svaki put kad sam ovdje igrao. Ljudi u Zadru jednostavno prepoznaju dobre igrače i dobru košarku.”

Podsjetimo, nakon što je započeo igrati u osječkom Sokolu, od 2014. do kraja 2018. igrao je za Cibonu.

28. prosinca 2018. odigrao je posljednju utakmicu u redovima ‘Vukova’ protiv Igokee i drugi dio sezone 2018./19. nastavio kao standardni član Adria Oil Škrljeva.

Osvajač je srebrne medalje s U-20 reprezentacijom Hrvatske prošle godine u Njemačkoj. Iza njega su i dva nastupa za seniorsku reprezentaciju u kvalifikacijama za SP u Kini.

Konferenciji je nazočio i sportski direktor Branimir Longin.

“Karlo je potpisao ugovor sa Zadrom na dvije plus jednu godinu. Izuzetno nam je drago što smo uspjeli Karla dovesti u Zadar, ali i što je on sam izrazio želju da dođe. S nama je već dva-tri dana u treninzima i priprema se za nadolazeću sezonu. Kako njemu, tako i drugima, osobito mlađim igračima mislim da će ovo ljeto dosta pomoći da se dignu na nivo koji zaslužuju i mogu. Nadamo se dobroj i uspješnoj  sezoni.” rekao je Longin.