Predstavljen Pau Gasol: Vratio sam se po Euroligu

Pau Gasol i službeno je promoviran u pojačanje košarkaškog kluba Barcelona. Pau je jučer predstavljen u dresu Katalonaca premda je u veljači potpisao ugovor do kraja sezone.

“Nisam isti kao prije 20, a niti kao 10 godina, ali nadam se da ću pomoći. Ali, ambicija je uvijek ista.”

Ovo je službeni povratak u Barcu nakon dva desetljeća od odlaska, a Gasol poručuje kako je došao osvajati trofeje, naročito Euroligu:

_

“Nadam se da ću moći pomoćiklubu, pošto je to jedini trofej koji mi nedostaje”, rekao je jedan od najboljih Europljana u povijesti NBA lige.

Što se tiče povratka na teren, Gasol, koji je posljednju službenu utakmicu odigrao prije dvije godine (10. ožujka 2019. godine), još uvijek nije siguran kada će debitirati.

“Trening je dobro prošao. Vidjet ćemo, ali se nadam da ću uskoro. Cilj mi je da pronađem svoj ritam, kako bih mogao odigrati barem nekoliko kvalitetnih minuta”, rekao je Gasol.

Kako je do kraja sezone u Euroligi ostalo još četiri utakmice za Barcu, moguće je da Gasol zaigra bar nekoliko minuta u posljednje dvije, protiv Fenerbahčea i Bayerna u sljedeća dva tjedna.

Barcelona je jedina momčad Eurolige s manje od 10 poraza, a trenutno su prvi sa skorom 22-8 i predstavljaju prve favorite za titulu.