Premijer liga: Cedevita lagano porazila Ribolu Kaštela

Array

Vitamini su nakon velike pobjede protiv Crvene zvezde upisali drugo uzastopno slavlje. U utakmicu su ušli bez svoga glavnog organizatora igre Willa Cherryja, ali to nije ništa promijenilo što se tiče rezultata. Ova pobjeda je dobra motivacija izabranicima Jure Zdovca prije vrlo važne utakmice u Eurokupu.

Premijer liga, 3.kolo, 23. listopada
Cedevita – Ribola Kaštela 93:55 (27:8, 20:19, 18:15, 28:13)
Domaćin je u utakmicu ušao motivirano i dominantno te očito ništa nisu željeli prepustiti slučaju. Vitamini su igrali prvu četvrtinu sa skoro najjačim sastavom izuzev, pa su zbog toga u prvoj četvrtini napravili razliku koju gosti nisu mogli stići. U tom dijelu igre dominirali su Nichols i Murphy koji su se igrali obranom Kaštelana. Pošto su već praktički prelomili utakmicu Cedevita je u drugoj četvrtini igrala s mladim igračima koji su pokazali da se na njih može računati i u kompetitivnijim susretima.
Druga dionica bila je ista kao i prva. Cedevita je igrala dovoljno da održi veliku prednost, a vidno uzdrmani gosti nisu nikako uspjeli pronaći ritam. Zadnju četvrtinu Vitamini su odigrali sporiju košarku te su u tom trenutku odmarali glavne igrače, a igrači Kaštela odavno su predali jer jednostavno nisu imali dovoljno kvalitete da ugroze hrvatskog prvaka.
Najbolji u redovima pobjednika su bili Demetrious Nichols sa 16 te Nik Slavica s 15 poena, a u redovima gostiju solidnu utakmicu je odigrao Aco Mandić s 13 poena.

Related Articles