Šibeniku gostujuća, Zaboku domaća pobjeda

U današnja preostala dva susreta HT Premijer lige pobjede su upisali Šibenik i Zabok. Narančasti su slavili u gostima u zagrebačkoj Dubravi rezultatom 78:88. Gosti su stekli prednost u prvoj dionici te su na kraju uspjeli sačuvati vodstvo tijekom svih 40 minuta. Kontrola skoka se na kraju pokazala ključnim faktorom u pobjedi Šibenika.

Dželalija može na kraju biti zadovoljan bodovima u gostima, a pobjeda je najveća zasluga raspoložene četvorke. Tonko Vuko je bio najefikasniji s 25 poena i šest skokova. Ivan Vraneš je uz 22 poena dodao 11 skokova i sedam asistencija. Jakov Vladović je uz 19 poena imao devet skokova i sedam asistencija, a Toni Nakić je završio utakmicu s 15 poena i 11 skokova.

Dubravu Furnir je predvodio Petar Perić s 18 postignutih poena.

Do domaće pobjede stigli su i košarkaši Zaboka koji su bili bolji od osječkih Vrijednosnica sa 85:78. Domaći su odlično otvorili utakmicu i zahvaljujući sjajnom početku na kraju su i došli do pobjede. Unatoč dobroj trećoj dionici Brokeri su na kraju ostali kratki.

Sven Smajlagić i Luka Tomas su oba s 21 poenom predvodili Zabok do pobjede. Antonio Jordano je na drugoj strani ubacio 26 poena, a Lovro Buljević je uz 15 poena uhvatio 11 skokova.

HT Premijer liga – Rezultati:

Dubrava Furnir – Šibenka 78:88

Zabok – Vrijednosnice Osijek 85:78

Gorica – Škrljevo 79:88

Odigrano jučer:

Alkar – Split 68:95

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com