Split srušio Cibonu na Gripama

Zanimljiva utakmica na Gripama! Splićani su iskoristili “dupli” vikend ritam Cibosa i na kraju izvukli sretniji kraj. Žuti su slavili rezultatom 82:74.

Bajo, Washington pa Gabrić. Svi redom raspoloženi na otvaranju za 8-2 vodstvo Splićana koji su uspjeli vodstvo sačuvati nakon prvih deset minuta kada je semafor pokazivao 19:16. Toni Perković sredinom druge dionice donosi plus sedam domaćima, ali ponovno su se iskusni Vukovi znali vratiti i održati rezultat aktivnim. Na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 40:37.

Treća dionica se pokazala ključnom. Raspoloženi Splićani kroz treću četvrtinu stvaraju “mini kapital” od osam poena viška i čak 27 ubačenih poena. U posljednjih deset minuta ušlo se sa prednošću domaćih od 67:56, a valja istaknuti odličnu rolu trojca Vranković, Washington i Gabrić jer se Cibona tijekom treće dionice na krilima Rebeca vratila na minus tri.

Domaći ovog puta nisu dopustili protivniku da se vrati u utakmicu, što je inače posljednjih godina velika mana splitske momčadi. Suvereno su Žuti održali vodstvo i na kraju slavili rezultatom 82:74.

Split – Cibona 82:74

Gabrić je predvodio Žute s 21 poenom i šest asistencija. Vranković je dodao 20 uz 12 skokova, a Washington je ubacio 12 uz 10 asistencija. Cibonu je predvodio Matic Rebec sa 16 postignutih poena.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com