#234 Prepelič kritizirao FIBA-u | Crosarka.com #234

Prepelič kritizirao FIBA-u

Nakon prilično iznenađujućeg gubitka europskog prvaka Slovenije protiv Bjelorusije u četvrtom krugu kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo, Klemen Prepelič prokomentirao je svoj nastup, kao i nastup njegovih suigrača, ali je također dao kritiku na oblik i sustav natjecanja.

“Kvalifikacije Svjetskog kupa su nepravilne. Tisuću i jedna stvar se mijenja u posljednjoj minuti. Ovo je jedno veliko sr*nje, ali svi smo u istom tom sr*nju. Moramo to prihvatiti jer nemamo utjecaja na to. “

Nakon ove utakmice Slovenija je na omjeru 2-2, a Prepelić smatra da je to rezultat koji nije vrijedan statusa njegove reprezentacije kao prvaka Eurobasketa.

“Svakodnevno braniš ime europskog prvaka. Svakodnevno morate dokazati da ste najbolji. Ne bi si trebao priuštiti takve udarce. Neki od nas su otišli u ovu igru ​​kao da je to bila prijateljska igra. Kao da nema konkurencije. Bilo je vrlo važno. Sada moramo tražiti bodove (pobjede) protiv momčadi koje su na papiru mnogo bolji protivnici od Bjelorusije .”