“Presudila je energija”

Košarkaši Cedevite odigrali su još jednu uobičajenu utakmicu. Na trenutke su izgledali kao euroligaška, a dosta vremena kao amaterska momčad. Yannick Franke, Nizozemac koji je presudio reprezentaciji, bio je koban i za Cedevitu s 21 poenom. Jedino što veseli da je Toni Perković opravdao povjerenje s odličnom partijom.

Jure Zdovc, trener Cedevite:

“Nažalost, nije nam uspjelo dobiti utakmicu. Svi smo to jako željeli. Nama je, kao i njima, pobjeda trebala više iz psihološkog razloga. Na kraju je ipak presudila energija. Oni su imali malo više energije nego mi. Mi smo imali problema u organizaciji napada jer smo igrali bez dva playmakera, a i Will nije bio neki. Odmah se vidjelo da imamo probleme. Došli smo u priliku da se izvučemo, no nažalost smo bili naivni. Imali smo mogućnost napraviti par ekstra dodavanja, no zaletavali smo se u zid. Perković, igrač od kojeg smo najmanje očekivali danas je dao solidnu partiju.”

Filip Krušlin, bek Cedevite:

“Teška utakmica za nas jer nam je ovo već 844. utakmica ove sezone. Sigurno da se nalazimo u jednom teškom periodu, pogotovo tu mislim energetski. S manjkom svježine i s manjkom treninga zapravo igramo teško sve utakmice. No, tako je kako je. Sigurno da se trebamo skupiti, izaći iz ove krize i već protiv Budućnosti imamo odličnu priliku za to u subotu, a u nedjelju onda igramo HT Premijer ligu protiv Alkara.”

Maurizio Buscaglia, trener Trenta:

“Trenutno smo u krizi. No, danas smo u odnosu na zadnje utakmice više igrali pod kontrolom. Moramo biti agresivni na terenu, ali istovremeno moramo biti i smireni i dijeliti loptu. Danas smo to uspjeli i bitno je što smo pobijedili ovu utakmicu nakon što smo izgubili prošlih pet ili šest utakmica.”