Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022
More

  POPULARNE OBJAVE

  Prijatelji posvetili mural Draženu Petroviću

  Dvojica prijatelja iz Metkovića, Marko Tot i Ivan Medić, posvetila su mural u Metkoviću nikad prežaljenom Draženu Petroviću. Želja im je da sva djeca u njihovom gradu prvim pogledom na ovaj mural znaju o kome se radi i na taj način priča i sjećanje na Dražena ostanu vječni.

  - Advertisement -

  “Priđe mi dječak na igralištu i pita: “Crtaš li to Kobe Bryanta?” a ja mu s upitnikom iznad glave uputim pitanje: “Kakav Kobe, ovo je Dražen!”, na što on s čuđenjem pita: “Tko je to?”
  Ovo nije tekst iz dječje lektire, vec događaj sa košarkaskog igrališta u Metkoviću na dan kada je Draženov mural počeo poprimati neke obrise. Želja mene i prijatelja Ivana Medića da odamo počast jedinom i neponovljivom Draženu bila je velika, a tim veća i tuga što njegovo ime nestaje i odlazi u zaborav, jer ako mali dječak koji se počinje baviti košarkom ne zna tko je Dražen, nešto radimo krivo, a znam da moze biti drukčije jer ni sam nisam Draženov suvremenik, ali imali smo oko sebe one koji su nam rekli sve o njemu. Osjetili smo da je naša dužnost proslijediti to dalje i tako je nastao ovaj mural.” – rekli su nam Marko Tot i Ivan Medić.

   

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE