#234

Priprema se dobar posao u Italiji

Uprava talijanskog Euroligaša, Armani Olimpie Milano, pripremaju se za veliki posao, odnosno dovođenje velikog imena po završetku sezone. Prema izvorima bliskim “Šminkerima”, Talijani su u potrazi za “elitnim bekom” jer im je cilj biti konkurentniji u Euroligi sljedeće sezone. Uprava navodno planira “odriješiti kesu” već početkom ljeta, a postoji mogućnost angažiranja bekovskog tandema.

Prve dvije mete Milana su Mike James i Nemanja Nedović. Talijani su spremni platiti i veću odštetu te su, kako stvari stoje, spremni izdvojiti minimalno 2,5 milijuna dolara Panathinaikosu za Mikea Jamesa s kojim bi potpisali ugovor do 2020. godine. Situacija će biti puno jednostavnija s Unicajom i Nemanjom Nedovićem jer srpskom beku istječe ugovor na kraju sezone pa će mu Talijani u tom slučaju biti u stanju ponuditi ugovor života.

Ukoliko jedna od opcija ne pođe za rukom upravi Milana, u talijanskom se dvorištu nazire zamjensko rješenje u liku Amedea Della Vallea, hrvatskog krvnika iz kvalifikacijske utakmice u studenom prošle godine. Della Valle trenutno nastupa za Reggio Emiliu, a odigrao je sezonu iz snova gdje je odveo svoju momčad do završnice Eurokupa.