Pripreme: Alkar pobijedio i dobio centra

Array

Nešto više od tjedan dana do njezinog početka, sinjski Alkar kompletirao je momčad za nadolazeću prvoligašku sezonu i u šestom pripremnom dvoboju nadigrao momčad Posušja rezultatom 77:64.


Alkar – Posušje 77:64 (16:9; 33:29; 56:45)

Alkar: Bilić 4, Jo. Boban 8, Bilandžić, M. Modrić 8, Pavić, S. Modrić 3, Vitali 15, Bašić, Gaurina 17, Svalina, Perajica 11, Matić, Kanaet 11.

Posušje: Vranješ 3, Ramljak, Mašić 6, Begić 16, Galić 3, Leko 9, Čutura 14, Mustapić 5, Novak 2, Jelčić 4, Lovrić.


Prvi dio utakmice protekao je u laganoj prednosti Alkara, ali i u znaku brojnih pogrešaka, što je rezultiralo malim brojem koševa na poluvremenu. U nastavku Alkar je odigrao znatno bolje, posebno u napadu. Nakon nekoliko pogođenih vanjskih šuteva, prije svih Nikole Gaurine i Mirka Modrića, Posušje više nije moglo držati priključak pa su Sinjani u jednom trenutku imali i 20 koševa prednosti.

Najefikasniji Alkar u ovom dvoboju bio je Gaurina sa 17 koševa, Toni Vitali dodao je 15, a Mato Perajica i Domagoj Kanaet po 11 poena. Kod gostiju iz Posušja najzapaženiji bio je Ante Čutura s 14 ubačaja.

U završnici susreta trener Damir Milačić je, vjerno slijedeći svoju politiku razvoja i afirmiranja mladih igrača, dao određenu minutažu Paviću, Bašiću i Matiću koji će, uz već standardne braću Boban, Svaline i Bilandžića, u budućnosti biti okosnica Alkara i sinjske košarke.

Što se sadašnje momčadi tiče, Milačić i dalje zbog ozljeda ne može računati na Juru Bobana i Luku Žitka, dok je klub, s druge strane, produžio suradnju s Matom Perajicom i tako uoči početka prvenstva riješio pitanje deficitarne pozicije centra.

Alkar službenu sezonu otvara 4. listopada domaćim dvobojem protiv momčadi Splita.

Related Articles