Kadetkinje započele s pripremama

Array

Nakon završetka kadetskog prvenstva Hrvatske u kojem je trijumfirala ekipa Novog Zagreba, trener Dean Nemec i njegov pomoćnik Ivica Molnar okupili su 18 najboljih hrvatskih kadetkinja na pripremama u Daruvaru.

Pripreme će trajati do 10. srpnja, nakon čega cure odlaze u Miskolc (Mađarska) na europsko prvenstvo Divizije A koje će se održati od 12.07 do 22.07. Naše cure su u skupini sa Češkom, Francuskom i Engleskom.

Plan priprema ženske kadetske reprezentacije za nadolazeće europsko prvenstvo je započeo prije nekoliko dana, a već danas su cure otišle u Mađarsku gdje će odigrati prijateljsku utakmici s tamošnjom domaćom izabranom kadetskom ekipom.

Nakon toga slijedi povratak u Hrvatsku, odnosno pripreme u Tuhelju. Drugom polovicom lipnja naše cure odlaze u Italiji gdje će odigrati manji turnir s domaćim košarkašicama te kadetskom ekipom iz Srbije.

Nakon turnira u Italiji naše mlade reprezentativke će dobiti trodnevnu pauzu, nakon koje slijedi put prema Sloveniji gdje će sa Slovenkama odigrati još dvije prijateljske utakmice.

Pred sam kraj polaska na europsko prvenstvo, naše cure će u Hrvatskoj, u spomenutom Tuhelju, odigrati dvije povratne utakmice s ekipom Slovenije te se nakon toga već spomenutog datuma uputiti prema Miskolcu.

Pripremne utakmice ženske kadetske reprezentacije:

15. i 16.6. 2012 – Mađarska –  Hrvatska
22. – 24.6.2012 – Turnir u Italiji (Italija, Srbija, Hrvatska)
28. i 29.6.2012 – Slovenija – Hrvatska
7. i 8.7. 2012 – Hrvatska Slovenija

Popis igračica za Europsko prvenstvo 2012:

Ivana DOJKIĆ (Novi Zagreb)
Dora JORDANIĆ (Croatia 2006)
Antonija BOŽIĆ (Brod na Savi)
Klaudija PERIŠA (Jolly)
Iva SLONJŠAK (Trešnjevka 2009)
Anja KUKOLJA (Novi Zagreb)
Darija MIJATOVIĆ (Novi Zagreb)
Karla KRIŽANEC (Vodice)
Ena MILIĆEVIĆ (Novi Zagreb)
Anita KELAVA (Croatia 2006)
Lucija MILOŠEVIĆ (Trešnjevka 2009)
Tihana STOJSAVLJEVIĆ (Brod)
Patricija BURA (Trešnjevka 2009)
Nika SARJANOVIĆ (Trešnjevka 2009)
Maja MAROŠEVIĆ (Novi Zagreb)
Iva BELOŠEVIĆ (Agram)

Nakon što su se sve odazvale i nakon prvog tjedna priprema treneri su se odlučili zahvaliti dvjema curama Dori Goleš (Split) i Ireni Kolesarić (Brod na Savi) koja je ozlijedila prepone.

Više o nadolazećem europskom turniru za kadetkinje možete pogledati na službenoj stranici Fibe.

Related Articles