Promjene u Ciboni: Vanjak došao, Parker otišao

Array

Cibona je zadnjih godina postala prava sportska mjenjačnica kroz koju je prošlo toliko sportskih djelatnika i igrača da ih je teško sve nabrojati. Nije dugo trebalo da opet, nakon dolaska Smusha Parkera dođe do novih promjena. Kako se najavljivalo, Nikša Prkačin napustio je klub i funkciju sportskog direktora. Također otpušten je i Parker nakon mjesec dana pod Tornjem.

O odlasku Nikše Prkačina postoji mnogo priča i teorija. Neke informacije govore kako je otišao iz kluba za stalno , neki kažu privremeno zbog osobnih problema, a što je stvarno istina pokazat će vrijeme pred nama. Nakon njegovog odlaska uprava Cibone na čelu sa Antunovićem i Lovrićem našla je rješenje u Vladi Vanjku koji će preuzeti ulogu sportskog direktora.

Vanjak je rekao kako sigurno ostaje do kraja sezone u ulozi sportskog direktora te da se nada dobroj suradnji sa trenerom Lutzom. Prvi potez očekuje se uskoro kada bi Cibona trebala naći rješenje za poziciju razigravača nakon otpuštanja Smusha Parkera.

Nakon samo mjesec dana došao je kraj epizodi nekada veoma dobrog NBA igrača od kojeg je sada ostala samo sjena. Smush Parker trebao je biti pojačanje za Cibonu ali višak kilograma i očajna igračka forma natjerala je Cibonu da ipak raskine suradnju sa ovim amerikancem. Blizu odlaska je i drugi američki razigravač Dustin Ware koji se ipak najviše zadržao u Ciboni. Warea navijači Cibone teško mogu i pamtiti po bilo kakvim igrama jer su ga oni najuporniji  mogli vidjeti jedino na treninzima Cibone.

U Ciboni će morati itekako požuriti sa pronalaskom novog razigravača jer sezona ulazi u ključni dio kada je neophodno pobijeđivati kako bi se osigurao opstanak u ABA ligi. Isto tako nije isključeno da  Dario Šarić preuzme mjesto razigravača što je i njegova želja od dolaska u Cibonu. Mnogi treneri i košarkaški znalci također potenciraju upravo tu poziciju za Šarića koji bi svojom svestranom igrom mogao puno dati na toj poziciji.

Related Articles