Prva liga: Kvarner dokazao dimenziju više protiv Pule

Array

Susretom između Pule i Kvarnera otvoreno je treće kolo nove, jedinstvene hrvatske Prve lige. Domaćini nisu imali nikakvih šansi protiv susjeda iz Rijeke te su upisali i treći poraz u sezoni dok je Kvarner povezao drugu pobjedu u nizu.

Pula 1981 – Kvarner 2010  73:86  (13:23, 27:34, 17:12, 16:17)
(Statistika)

Puljani s prekratkom klupom nisu imali izgleda protiv gostiju iz Rijeke koji su zagospodarili terenom od samog početka pa sve do kraja susreta. U prvom poluvremenu Kvarner je stvorio preveliku razliku da bi domaćini ozbiljnije zaprijetili, iako su odigrali sjajnu treću dionicu i ostavili prošlogodišnjeg prvoligaša na samo 12 ubačaja.

Dvojica igrača domaćih, BlaževićAnderson, su odigrali čak svih 40 minuta. Ujedno su oni bili i najraspoloženiji, Blažević s 20 poena te Anderson s 18. Pridružili su im se s 15 ubačaja Ante Božić te s 12 kapetan Perdija. Na pobjedničkoj strani smo imali i ostvaren double-double, a taj učinak je postigao Mate Vucić s 20 poena i 11 skokova. Sjajan je bio i David Ferenčić s 19 poena, a dvoznamenkasti su još bili Delipn, KrstinićKučan.

Kvarner je na početku nagovjestio borbu za povratak u elitno društvo, no to im neće biti nimalo lako ostvariti u zaoštrenoj konkurenciji Prve lige. S druge strane Pula pripada u donji dom lige te će tražiti opstanak. Sutra se igra preostalih pet utakmica trećeg kola Prve lige.

Related Articles