Prvi memorijalni turnir Josip Slamić-Primo u Šibeniku

Array

U petak i subotu, 5. i 6. listopada, u šibenskoj dvorani Baldekin održati će se prvi memorijalni turnir Josip Slamić-Primo u čast legendi šibenske ženske košarke.

Na prvom memorijalnom turniru igraju četiri ekipe. Uz domaćine ŽKK Jolly JBS, još nastupaju i ŽKK Zadar, ŽKK Željezničar iz Sarajeva te ŽKK Split. Prije početka natjecanja predstavnici svih ekipa će položiti vijenac na grob Josipa Slamića-Prima na gradskom groblju Kranj.

“O simbolici turnira ne treba puno govoriti jer se jako dobro zna tko je bio Primo. Čovjek velikog srca. Tako će se i moje košarkašice ponašati na turniru. Srčana igra, ozbiljan pristup prije svega a i finiš naših priprema jer prvenstvo kreće sljedećeg vikenda”, kaže Edi Dželalija, trener Šibenčanki, te dodaje još o svojoj ekipi:

“Igračice su godinu dana starije, a imponira odgovornost i ozbiljnost lidera ekipe, četiri starije i iskusnije igračice. Stvarno sam impresioniran kako one rade. Mislim na Anu Semren, Kristinu Benić, Lucu Ivanković i Antoniju Mišura. One u ovih mjesec-dva dana koliko radimo pokazuju ogroman napredak u svojoj igri.”

Prvog dana turnira sastaju se Željezničar i Zadar u 16.30 sati, dok drugi polufinalni susret između Jolly JBS-a i Splita igra se u 18.30.

U subotu su na rasporedu susreti za treće mjesto (9.30), odnosno finalna utakmica (11.30).

Related Articles