Prvi strijelac Istoka u slovačkoj ligi

Array

Tomislav Radoš (1994), bivši igrač slavonskih A1 ligaša Vrijednosnica i Osječkog sokola te zlatni s Europskog kadetskog prvenstva u Crnoj Gori, pronašao je svoj prvi inozemni angažman. U ovoj godini igrati će u Slovačkoj za Slaviju iz Košica, ekipu prve slovačke lige iznad koje je još Extraliga s 10 klubova.

Radoš je počeo karijeru u Košarkaškom klub Đakovo gdje je igrao prije do odlaska u Slaviju. U Đakovu je prošao sve mlađe selekcije, a s kadetima i juniorima je tri puta izborio poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske. Pozvan je u kadetsku reprezentaciju i s momčadi koju je predvodio Dario Šarić osvaja prvo mjesto na Europskom prvenstvu 2010. godine.

Iste godine prelazi u A1 ligaša Vrijednosnice OS Darda s kojom potpisuje petogodišnji ugovor. Nije se uspio nametnuti Brokerima i nezadovoljan statusom odlazi u Osječki sokol koji je tada igrao u našoj prvoj ligi. Nažalost, slijedi ozljeda, operacija križnih ligamenata i prisilna pauza od košarke. Prošle sezone je odigrao par utakmica za Košarkaški klub Sedam iz Đakova, a ovu polusezonu pružio je odlične partije za Đakovo u A2 ligi Istok. Prvi je strijelac prvenstva s 25 poena po utakmici.

Related Articles