Prvoligaš iz Novog Zagreba doveo dva pojačanja

Nakon dolaska novog trenera Zvonimira Perića na klupu Zapruđa krenulo je i slaganje momčadi. Prva pojačanja su igrači na vanjskim pozicijama. Josip Škara (26) i Dorian Ribarić (31) nova su lica u prvoligašu iz Novog Zagreba koji slijedeće sezone želi puno bolji rezultat.

Škara u Zapruđe stiže nakon tri provedene sezone u Samoboru, a prije toga kroz zagrebačku košarku je plovio igrajući za Hermes Analiticu i Dubravu ” Želim se svima u Samoboru zahvaliti na odlične tri sezone. Igrački sam stasao i stekao puno prijatelja, ali jednostavno su nam se putevi i razmišljanja na kraju razišli. Samoboru želim puno sreće u novoj sezoni, a sa Zapruđem sam vrlo brzo dogovorio suradnju. Veliku većinu suigrača poznajem od prije, rang natjecanja nisam promijenio, tako da sa prilagodbom neće biti problema. Uz novog trenera, vjerujem u uspjeh i napredak, kako momčadski tako i individualni. Želja je dovesti Zapruđe u sami vrh Prve lige”…kazao je Škara koju je prošlu sezonu završio s 12 poena i 6 asista po utakmici.

Ribarić je nakon odličnih igara za Agrodalm prošlu sezonu proveo u Cedeviti Junior gdje je uz 5 poena i 3 asista po utakmici bio najiskusniji igrač ”Prošla sezona je bila izazovna. Rezultatski se možda čak moglo i bolje, ali oscilacije mlade ekipe su bile i očekivane. Drago mi je da sam iskusio taj nešto drukčiji i profesionalniji način rada u Domu košarke Cedevita. Klub je to koji ima jake temelje i svjetlu perspektivu, a nadam se da je i dio Agrodalma tome pridonio. Drago mi je da dolazim u Zapruđe, ekipu koju poznajem već duži niz godina. Nadam se da ćemo započeti jednu ljepšu priču i ostvariti barem dio potencijala koje klub svakako ima, a dosad nije pokazivao. Sigurno će trebati neko vrijeme da sve sjedne na svoje mjesto, trebat će određena količina rada, ali siguran sam da ćemo pod Zvonimirom Perićem biti konkurentniji”

Krešimir Galić

Related Articles