Pula ispratila Grafičar u Drugu ligu

Array

U biti ili ne biti utakmici za oba kluba Pula je svladala Grafičar te je s tom pobjedom sebi dala šansu da u zadnjem kolu traži ostanak u Prvoj ligi. S druge strane Grafičar će se sljedeće sezone natjecati u Drugoj ligi. Cijelu utakmicu je Pula vodila te je na kraju slavila rezultatom 78:62.


21. kolo, Prva liga, 22. travanj

Pula 1981 – Grafičar 78:62 (29:24, 19:10, 16:16, 14:12)

(Anderson 22, Pušić 20 – Novak 17, Štefan 15)


U ovoj utakmici koja je označena kao utakmica sezone za oba tima Pula je bolje reagirala te je od početka preuzela konce u svoje ruke. Grafičar je pokušavao držati korak s domaćinom, ali jednostavno nisu uspjeli zaustaviti Puljane koji su igrali fenomenalno. Pogotovo se to može reći za Andersona koji je rešetao koš gostiju. Vrlo dobra igra Puljana je rezultirala velikim vodstvom prije početka odmora. U drugom dijelu se Grafičar probudio te je pritisnuo domaćina, ali nažalost za njih nisu mogli više od toga. Izgubili su snagu u zadnjoj četvrtini te je to momčad Pule iskoristila te je na kraju uvjerljivo slavila.

Najbolji pojedinac kod Pule je bio Anderson s 22 poena i Pušić koji je postigao 20 poena, a kod Grafičara dobri su bili Novak sa 17 i Štefan s 15 poena.

 

Related Articles