PVSK iz Pečuha osvojio turnir u Đakovu, Dubrava u Virju

Array

Podravac iz Virja i Meteor iz Đakova, dva A2 ligaša sa sjevera i istoka, ovog vikenda bili su organizatori zanimljivih košarkaških turnira.

U Slavoniji se u sklopu obilježavanja oslobađanja grada i 40 godina Košarkaškog kluba Đakovo igrao drugi međunarodni turnir “Zvonila su zvona…” , a pored domaćina nastupili su gosti iz Darde, Pečuha i Baranje. Mađari su na kraju slavili nad premorenim Baranjcima dok su Sparsi u utakmici za treće mjesto bili bolji od domaćina. Sve utakmice s ovog turnira mogli ste pratiti uživo na našem portalu.

U Virju su se okupila četiri člana A2 lige  koji pucaju na vrh poretka svojih regija. Na kraju je slavila Dubrava koja je u polufinalu minimalnom razlikom savladala Grafičar iz Ludbrega, a u finalu i domaćina 71:65. U utakmici za treće mjesto uvjerljivu pobjedu su osvojili Ludbrežani nad Belišćem.

PVSK pobjednik, Darda u dvije utakmice izrotirala sedam igrača

U Đakovu su gledatelji mogli vidjeti dosta zanimljivih imena u rosterima ekipa. Za domaćina je igrao Kamaldin Gamma, Vrijednosnice su predvodili iskusni Dejan Meznarić i mladi reprezentativac Luka Pandurić, za sarajevske Sparse je nastupio bivši reprezentativac BiH Kenan Bajramović, a u sastavu mađarske ekipe pored Veljka Budimira pažnju je plijenio i bivši NCAA igrač Garrett Green.

U polufinalim ogledima Đakovčani su pružili dobar otpor mađarskoj ekipi, a Brokeri su u neizvjesnoj završnici ipak prošli u finale preko Sarajlija iako trener Senad Muminović nije napravio niti jednu izmjenu na cijeloj utakmici.

U finalnoj utakmici (statistika) trener mađarskog prvoligaša je znao iskoristiti umor Baranjaca i bez rezultatske neizvjesnosti je doveo svoju ekipu do prvog mjesta. PVSK je igrao agresivnu obranu nad Pandurićem i Meznarićem, igračima koji su u stanju iskoristiti slabosti protivnika i napraviti razliku u svoju korist, dodatno ih umarajući tijekom cijele utakmice. Pandurić je na kraju zabio 20, a Meznarić samo 13 (protiv Sparsa 35).

U sastavu pobjedničke ekipe najbolji je bio bivši Komarac Veljko Budimir s 28 poena i 9 skokova, Green je dodao 15, a Biro i Kovačević po 10.

Sparsi su na kraju bili treći (statistika/video), ozbiljnijom igrom u drugom poluvremenu slomili su otpor neugodne ekipe iz Đakova.

Najbolji strijelac turnira je Broker Meznarić s postignutih 49 koševa, a za najboljega igrača proglašen je Budimir, član PVSK Panthersa.

Dubrava preko Grafičara i Podravca pobjednik u Virju

Košarkaši Dubrave osvojili su prvo mjesto na turniru drugoligaša koji je organizirao domaćin KK Podravac iz Virja. Momčad Srećka Medvedeca slavila je u dva susreta protiv klubova iz regije sjever.

Lavovi su najprije u polufinalu slavili protiv Grafičara iz Ludbrega 64:63, a u finalu i protiv domaćina Podravca 71:65. Treće mjesto na turniru pripalo je Grafičaru koji je bio bolji od Belišća, prošlogodišnjeg prvaka Istoka, sa 88:56.


Dubrava – Podravac  71:65

Dubrava: Škara 14, Barić, Vodopija 14, Oršanić, Kraljević, Jurković 24, Kopanja 2, Krajačić 3, Nimac – Bjelanović 4, Marić 2, Bešlić 9, Aleksić.
Podravac: Molnar 2, Drljanovčan, Nikolić 12, Tišljar 6, Arlović, Hrženjak 3, Halusek 11, Kendjelić 21, Sestak, Paligac, Ivandić 5, Baruškin 5.


Posebno raspoložen kod pobjednika bio je Mateo Jurković koji je u dva susreta ubacio 47 koševa.

Related Articles