Rakočević: Ostvarili smo cilj, igramo Euroligu!

Na konferenciji za novinare, trener Crvene zvezde Dejan Radonjić osvrnuo se na igru svoje ekipe u polufinalu.


Crvena Zvezda – Radnički 79:78 (20:27, 41:40, 62:60)

Katić 22, Savović 18 (11sk) ; Čapin 25, White 12


“Želim čestitati svima na ovome što smo napravili. Zvezda je napokon u finalu ABA lige. Navijači su dugo čekali na to i napokon smo im to donijeli. Naše psihološko stanje nije bilo odlično. Znao sam da će Radnički igrati na tu kartu, ali obranom smo uspjeli zaustaviti njihovo taktičko nadmudrivanje. Lošim rješenjima u napadu smo prokockali vodstvo, ali smo ga, jednim slobodnim bacanjem pred krajem utakmice, vratili,”  zahvalio se Radonjić svim vjernim navijačima.

“Ovdje sam desetak dana i ovo je veliki uspjeh za mene i sve Zvezdine navijače kao i za kolege Milivoja Lazića i Vladu Vukoičića koji su najviše zaslužni zbog ovoga. Ovo je bila odlična sezona za nas, ali sad se moramo koncentrirati na finale. Pokušat ćemo iskoristiti neke stvari koje su shvatili u ovom polufinalu: nećemo igrati na sreću nego na motivaciju i idemo po pobjedu,” zaključio je Radonjić.

“Ostvarili smo primarni cilj, plasman u Euroligu nakon 15 punih godina. Presretni smo zbog toga. To smo željeli i to smo na kraju i dobili. Iako možemo reći da je naš primarni cilj gotov, još uvijek imamo 40 minuta da osvojimo još jedan pehar. Zvezda ga nikada nije osvojila pa ćemo se maksimalno potruditi da ga donesemo doma,” izjavio je kapetan crveno-bijelih Igor Rakočević.

Bilo je jako teško igrati. Nikolić, trener Radničkog, uvijek ima neku posebno taktiku. Igrali su obranu s puno samopouzdanja i trebalo nam je vremena da se prilagodimo i uzvratimo im u napadu. Pokazali smo karakter. Polako se dižemo kao momčad i vraćamo se u formu. Igrali smo svi za jednog, jedan za sve i jakim kolektivom stigli smo do uspjeha.”

“Pritisak je bio velik. Ne volim što je cijela sezona spala u samo jednu utakmicu jer je večeras bilo puno preokreta i mogli smo izgubiti. Međutim, pobijedili smo, ostvarili naš cilj i sada smo jako gladni trofeja,” zaključio je Rakočević.