Real i Peras nižu pobjede, Barca dobra tek na momente

Array

Vrlo zanimljivo kolo odigrano je u španjolskoj Endesa ligi. Real Madrid je još malo poboljšao score i sada je na 25 pobjeda u nizu. Ova zadnja je vrednija time što je izborena u El clasicu i iako je Barca igrala dobro nije mogla ozbiljnije zaprijetiti domaćinu.

Utakmica je otvorena efikasno i s jedne i s druge strane. Dobru rolu u prvih pet minuta imao je naš Ante Tomić koji je utakmicu završio s deset koševa i tri skoka. Real je već u prvom dijelu usmjerio utakmicu na svoj mlin. Na veliki odmor Madrižani su otišli s 12 poena razlike.

Barca je imala periode dobre igre, ali oni su bili prekratki i nisu bili dovoljni za preokret. Puno tehničkih pogrešaka i loša obrana na protivničkim vanjskim igračima bili su presudni. Dontaye Draper je ubilježio tri koša i dvije asistencije za sedam minuta provedenih na parketu. Najbolji u domaćim redovima bili su Rudy Fernandez s 18 i Sergio Rodriguez s 15 koševa.

Bilbao za koji igraju tri naša igrača ubilježio je pobjedu s kojom se primakao top-u osam, a sva tri Hrvata su dala svoj obol pobjedi. Damir Markota upisao je pet koševa za deset minuta, Zoran Vrkić nije se upisivao u strijelce, ali je odigrao 15 minuta, a najbolji je bio Fran Pilepić. Bivši igrač Širokog ubacio je 16 koševa i upisao dvije asistencije.

Za kraj valja još spomenuti kako je Valencia Velimira Perasovića upisala još jednu pobjedu te se tako odvojila na drugom mjestu od pratitelja, također klub Maria Delaša, Monbus, poražen je od euroligaša Kutxe Laboral. Sutra je na rasporedu još pet utakmica 13. kola Endesa lige, a od naših igrača na parketu će biti jedino Damjan Rudež.

Related Articles