Reprezentacija Izraela na juniorskom turniru u Drnišu

Array

Košarkaški entuzijasti okupljeni oko Košarkaškog kluba DOŠK ovaj vikend organiziraju međunarodni memorijalni juniorski turnir “Dragan Županović’” u čast utemeljitelja košarke na prostoru grada Drniša.

Sudionici turnira su redom odlične momčadi s niz vrsnih igrača i reprezentativaca što ovaj turnir svrstava među najjače juniorske turnire u regiji. Iz Hrvatske nastupaju Cibona, Split, Zadar te kombinirana ekipa DOŠK-Jolly. Sve su to momčadi koje u svojim rosterima imaju već poznata košarkaška imena uključujući i igrače koji su ovo ljeto dominirali na Europskim prvenstvima za kadete i juniore. Bosnu i Hercegovinu predstavlja njihov prvak, selekcija HKK Široki, sa svojom nadarenom generacijom. Šesti sudionik je juniorska reprezentacija Izraela koja će ovom natjecanju dati poseban štih turniru.

Već sutra u 17 sati turnir otvaraju Split i Široki, a finalna utakmica je na rasporedu u nedjelju kada će se sučeliti pobjednici skupina. Crosarka je medijski sponzor turnira tako da sve novosti i događanja iz Drniša možete pratiti na stranicama našeg portala.

Reprezentacija Izraela
Reprezentacija Izraela

Prošlogodišnje izdanje turnira je pripalo Zlatorog Laškom koji su u finalu bili bolji od juniora Širokog rezultatom 87:78. U utakmici za treće mjesto Split je s 83:69 pobijedio Cedevitu, dok je peto mjesto pripalo juniorima DOŠK-a koji su bili bolji od Jollyja. Najbolji igrača turnira bio je je Rok Gominšek iz ekipe Zlatorog Laško, a najbolji strijelac turnira bio je zlatni juniorski reprezentativac iz Litve Tomislav Gabrić koji je u dvije utakmice postigao 98 koševa.

Raspored utakmica:

Petak, 16.11.
17.00 Split – Široki
18.45 DOŠK-Jolly – Izrael
20.30 Split – Cibona

Subota, 17.11.
16.00 Zadar – Izrael
17.45 Široki – Cibona
19.30 Zadar – DOŠK-Jolly

Nedjelja, 18.11.
10.30 Utakmica za peto mjesto (A3-B3)
12.00 Utakmica za treće mjesto (A2-B2)
13.30 Finale (A1-B1)

Plakat turnira

Related Articles