Repeša uoči Unicaje: Ni u jednu utakmicu ne idemo s bijelom zastavom

Array

Cedevita od sutra kreće u svoju drugu euroligašku avanturu. Protivnik u provom kolu joj je španjolska Unicaja, ekipa koja u španjolskom prvenstvu ima 2-0, a koju je u prošlosti trenirao trener Jasmin Repeša. Repeša ističe njihovu trenutnu visoku formu.

Radi se o ekipi koja je po igri u ovom trenutku među dvije-tri najbolje ekipe u Europi. Dobar dio priprema su prošli zajedno. Na pripremnom turniru u Istanbulu su izgledali fantastično, dobili su Olympiakos i Efes Pilsen, a izgubili u egalu od CSKA, s tim da su i u prvenstvu Španjolske otvorili uvjerljivo. Gostujuća pobjeda u zadnjem kolu protiv Laboral Kutxe dovoljno govori koliko su kvalitetni. Na svakoj poziciji imaju dvojicu iskusnih i super kvalitetnih igrača. Mogu odgovoriti svim zahtjevima moderne košarke. U obrani igraju fantastično, daju puno laganih poena u trku i nakon skoka u napadu. To im daje puno samopouzdanja i igraju dosta lagano.

Zdravstveni bilten aktualnog prvaka Hrvatske je zabrinjavajuća uoči važne utakmice koja bi mogla podići narušeno samopouzdanje na početku sezone. Status Roka Ukića je još uvijek isti dok je Ivan Ramljak zaradio virozu.

Repeša je na konferenciji za novinare rekao da im se Euroliga dogodila barem godinu dana prije nego što su očekivali. Ove sezone imaju puno teških izazova, mnogi postavljaju pitanje imaju li roster za toliko jakih utakmica.

Svaka utakmica biti će izuzetno jaka za naš tim, možda čak i prejaka najveći dio utakmica. Međutim to je jedna ogromna prilika za igrače i ekipu da vidimo koliko možemo odgovoriti najjačima, koliko nam još treba da budemo na njihovom nivou. Koliko će svaki od igrača na kraju krajeva iskoristiti priliku kuju ću mu ukazati jer mislim da priliku koju će dobiti naši mladi igrači rijetko će koji klub dati u Europi. Ni u jednu utakmicu ne idemo s bijelom zastavom, ali ćemo morati da ih odigramo perfektno da bi dobili bilo koju.

Utakmica se igra sutra u Košarkaškom centru Dražen Petrović s početkom od 19 sati. Cedevita je istaknula niske cijene ulaznica (20 do 40 kuna) nadajući se da će i ona stimulirati navijače da dođu u Draženov dom.

Volio bih da dođe nešto više publike. Euroliga se vratila u Zagreb. Ne bi bilo u redu da pored nas kao ekipe, pored mene kao trenera i pored navijača i građana prođe tek tako. Hoćemo da ju doživimo, da u svakoj utakmici damo sve što možemo pa ćemo vidjeti kako će završiti – rekao je na kraju Repeša.

Related Articles