Repeša: Idemo po pobjedu!

Array

Nakon uspješnog starta ABA lige, košarkaši Cedevite otvoriti će sutra u 20:30 novu sezonu Eurokupa. U prvoj utakmici skupine B odmjeriti će snage protiv domaćina Bilbao Basketa. Trener Jasmin Repeša zna da ga očekuje teško gostovanje s kojeg se želi vratiti s pobjedom.

“Ovo nam je prvo gostovanje i odmah teško protiv Bilbaa, koji je izuzetno dobar klub i momčad. Očekujemo punu dvoranu domaćih navijača koji će bodriti svoje igrače. Posebno bih istaknuo Raula Lopeza, Rogera Grimaua, Alexa Mumbru i Germana Gabriela koje moramo zaustaviti, ali ne treba zaboraviti ni ostale igrače. Alex Hervelle je tu već nekoliko godina, prošle sezone momčadi se priključio i Fran Pilepić, a doveli su i nekoliko novaka. To je odličan posložen tim s visokim ambicijama, koji je i finalist prošlogodišnjeg Eurokupa, ali mi tamo idemo s idejom da Eurokup otvorimo pobjedom. Znam da će biti teško, no zaista ćemo dati sve od sebe da bude tako,” izjavio je Repeša.

U Bilbau igraju dva Hrvata. Frana Pilepića bi mogli vidjeti sutra na terenu dok je Zoran Vrkić ozlijeđen te će pauzirati ovu utakmicu. Dugo vremena tamo proveo je i naš internacionalac Marko Banić koji je bio kapetan te ekipe. Ostale izjave trenera i igrača Cedevite možete pročitati u tekstu ispod.

“Dobro znamo Bilbao i vidjeli smo kako su igrali na pripremama. Ono od čega trebamo krenuti je to da je to jedan zaista domaćinskin teren i da će na tribini biti desetak tisuća domaćin navijača u jednoj pravoj atmosferi. Igramo protiv iskusne momčadi koja je bitno starija od nas. Intenzitet i energija koju mi možemo stvoriti na terenu oni sigurno ne mogu i tu moramo tražiti prednost. Uz puno uvažavanja Grimaua, koji pomaže na playu, oni imaju samo Lopeza kao razigrača kojemu je ipak 34-35 godina. Iako je dobar igrač, na njemu moramo raditi veliki pritisak. Mi idemo po pobjedu!”

“Poznajem igrače Bilbaa jer sam tri godine proveo u Španjolskoj gdje sam igrao s Mumbruom, Raulom i Hervelleom. Oni su im okosnica ekipe i najiskusniji veterari. Biti će teško, ali i oni imaju svojih problema. Nisu ušli u sezonu kako su očekivali i to moramo iskoristiti. To je klub koji je poznat u državi po tome da uvijek imaju punu dvoranu i dobru podršku. Moramo ih izmoriti s dobrom obranom i energijom doći do puno laganih poena. Biti će teško jer su to igrači koji znaju igrati košarku i pokušati će usporiti igru, a u pet na pet s njima bi mogli imati problema,” nadovezao se Marko Tomas.

“Ovo je za nas početak Eurokupa. Vrlo smo uzbuđeni i ambiciozni. Znamo da je Bilbao iskusna momčad, no idemo po pobjedu. Uvijek želite otvoriti sezonu dobro, pogotovo u Eurokupu. Samopouzdanje je na našoj strani. Mlada smo močad i moramo igrati s puno energije, ali mislim da se sve više uhodavamo jedni na druge,” zaključio je Goran Suton.

Podsjetimo, košarkaši Cedevite smješteni su u skupinu B zajedno s Bilbao Basketom, belgijskim Charleroijem, talijanskim Dinamom, njemačkim Oldenburgom i francuskim Chalonom. Tri najbolje ekipe izboriti će prolaz dalje u narednu fazu natjecanja.

Related Articles