Repeša objavio popis: Otpao Draper, Lafayette novi play!

Array

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša objavio je popis igrača koji će krenuti u pripremni ciklus za Europsko prvenstvo u Španjolskoj.

Na popisu se nalazi 17 reprezentativaca, sedam manje u odnosu na onaj širi popis objavljen prije desetak dana. Izbornik je, dakle, objavio da za ovu reprezentativnu akciju neće računati na Dontayea Drapera, Antu Delaša, Tomislava Zubčića, Leona Radoševića, Stanka Baraća te braću Ivana i Marka Ramljaka.

Prema tome, za Mundobasket 2014. konkuriraju:

Roko Leni Ukić, Oliver Lafayette, Rok Stipčević, Krunoslav Simon, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Fran Pilepić, Luka Babić, Damjan Rudež, Dario Šarić, Mario Delaš, Miro Bilan, Damir Markota, Darko Planinić, Ante Tomić, Luka Žorić i Lukša Andrić.

Iz popisa je vidljivo da je novi play Hrvatske Oliver Lafayete, a o razlozima njegovog pozivanja, Repeša je rekao:

„On ima igračke i ljudske karakteristike kojima može pomoći. Ne želim da drugi ispaštaju jer nemamo igrača na toj poziciji. A ni ne vidim kad ćemo ga imati.“

Okupljanje naše reprezentacije zakazano je za 20. srpanj u svetom Martinu, kada službeno započinje pripremni ciklus. U tom periodu Hrvatska će odigrati osam prijateljskih utakmica i nastupiti na dva jaka međunarodna turnira u Francuskoj i Španjolskoj.

Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj održat će se od 30. kolovoza do 14. rujna, a Hrvatska se nalazi u skupini B zajedno s Argentinom, Grčkom, Portorikom, Senegalom i Filipinima s kojima u Sevilli prvog dana otvaramo Mundobasket.

Related Articles