26 dana do reprezentativne akcije! Evo gdje bi trebali ugostiti Šveđane!

Još je 26 dana preostalo do početka nove runde FIBA-inih kvalifikacija. Ovog puta započinju borbe za EuroBasket 2021, a Hrvatska ima novu priliku pokazati da zaslužuje biti među najboljim reprezentacijama Starog kontinenta. Iako Hrvatska zapravo po kvaliteti tamo i pripada, neobičan sustav krovne košarkaške kuće onemogućava NBA igračima da nastupaju u dresu reprezentacije s obzirom na termine odigravanja tzv. kvalifikacijskih “prozora”. To znači da ćemo opet biti prisiljeni igrati s igračima koji će biti na raspolaganju izborniku u datom trenutku i da ćemo ono najbolje što imamo tek vidjeti u ljetnim kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Hrvatska je u skupini s uvijek “neugodnim” Nizozemcima te Turcima i Šveđanima. Upravo sa Skandinavcima otvaramo kvalifikacije 21. veljače. Prema informacijama FIBA-e utakmica će se odigrati u Draženovom domu. Prvi “prozor” ćemo zaključiti gostovanjem u Nizozemskoj 24. veljače u utakmici u kojoj našima ne bi trebalo nedostajati motiva s obzirom na povijesno opisane susrete prijašnjih godina protiv Van der Saara, Van Persieja i ostalih…

Uskoro ćemo saznati na koga izbornik Mršić računa za nadolazeće susrete u kojima je Hrvatska, bez obzira na okolnosti, i dalje favorit. Do tada se možemo nadati da više nećemo gledati eksperimente unutar seniorske reprezentacije nego da će se progutati “ego” (iz perspektive saveza i iz perspektive igrača) i da ćemo na parket izići najjačim mogućim sastavom.

FIBA – Raspored prvog kvalifikacijskog prozora

  1. kolo HRVATSKA – Švedska 21.02.2020.
  2. kolo Nizozemska – HRVATSKA 24.02.2020.

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com