Riječani potpisali trojicu talentiranih igrača

Array

Hrvatski prvoligaši započeli su s dovođenjem igrača za sljedeću sezonu. Među prvim je klubovima riječki prvoligaš Kvarner 2010 koji je, prema pisanju portala sportcom.hr, u svoje redove doveo trojicu igrača na koje računaju u budućnosti.

Najstariji među njima je juniorski reprezentativac BiH, osamnaestogodišnji Berin Gudić, 209 cm visoki centar koji u Rijeku dolazi kao izdanak sarajevskog KK Koš. Preostala dvojica su talentirani mladići iz susjedne Istre. David Ferenčić (200, 15) je izdanak pazinske škole košarke, a Đani Koljanin (186, 16) dolazi iz pulske KK Stoje, a obojica su bili na pripremama hrvatske U16 reprezentacije.

“Gudić je potpisao četverogodišnji ugovor i on nam dolazi na preporuku Seje Bukve. On je prvi igrač koji u naš klub dolazi temeljem suradnje s KK Koš. Riječ je o iznimno visokom igraču koji bi mogao predstavljati budućnost ovoga kluba i grada koji uvijek oskudijeva s centrima. Ferenčić i Koljanin su također vrlo perspektivni igrači za koje su zanimanje pokazivali i Cibona i Cedevita. Uz to, radimo na dolasku još jednog kadetskog reprezentativca”, objašnjava predsjednik riječkih košarkaša Duško Miočić.

Za riječki klub ovo predstavlja ulaganje u budućnost, a slijede razgovori s potencijalnim nosiocima kvalitete u sljedećoj sezoni, počevši s igračima koji su i prošle sezone bili u kadru (Blajić, Češković, Šimović).

“U utorak ćemo sjesti s trenerom Anzulovićem i vidjeti njegove želje oko igračkog kadra. Nakon toga slijede razgovori s igračima koje trener sljedeće sezone vidi u svojoj koncepciji”, zaključio je čelnik Kvarnera 2010.

Related Articles