Rimac uoči Zadra: Markota će nam dati potrebnu energiju

Array

Cibona će u ponedjeljak u srazu s  Zadrom pokušati doći do prve ABA pobjede, u dosadašnja tri pokušaja protiv Olimpije, Zvezde i Mega Vizure su bili neuspješni.

Zadrane dočekuju jači za Damira Markotu, iskusnog hrvatskog reprezentativca koji je u karijeri igrao za Milwaukee Buckse, Spartak iz St. Peterburga, Žalgiris, španjolsku ViveMenorcu, Bilbao, Union Olimpiju, Zagreb i Bešiktaš. Nastupao je i za Cibose više sezona, a iz tog perioda sežu dugovi prema njemu. Aleksandar Petrović i Markota su se među posljednjima dogovorilo što je otvorilo put ovom, za sada, tromjesečnom angažmanu.

Priključio nam se Šveđo i sada trebamo njega uključiti u minutažu. Definitivno će nam pomoći jer smo u prve tri utakmice bili malo hendikepirani na visokim pozicijama. Mislim da će nam on dati dodatnu energiju koja nam je potrebna – rekao je Slaven Rimac, a o sutrašnjoj utakmici protiv Zadra je dodao:

Igramo protiv ekipe koja ima score 2:1. Pogledali smo sve njihove utakmice i mogu reći da igraju jako dobro. Igraju timski uz, prije svega, jako dobru obranu dok u napadu preko Florencea i Sobina kažnjavaju protivnike. Sigurno nas čeka teška utakmica i zbog naše situacije. Nismo startali sezonu s najvećim ambicijama no želimo mirnu sezonu u ABA Ligi pa nam je pobjeda u sljedećoj utakmici neophodna i sve ćemo napraviti da dođemo do nje.

U sastavu Cibone biti će i Dominik Mavra, rođeni Zadranin koji je iz svog grada otišao prije početka seniorske karijere. Smatra da je Zadar idealan protivnik za prekid crnog niza.

Nakon 0:3 imamo imperativ pobjede, a mislim da je Zadra idealan protivnik za to. Uvijek nam je lakše igrati pred punom dvoranom pa nam je potrebna i pomoć navijača. Moramo sve napraviti kako bi ostvarili pobjedu.

Davor Kus još uvijek ima problema s istegnućem zadnje lože, u klubu vjeruju da će ozljeda biti sanirana do utakmice u ponedjeljak.

Related Articles