Nedjelja, 1 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Rješenje za Slavonski Brod na pomolu?

  Napokon su zrake sunca obasjale dvoranu Vijuš i košarkaški Slavonski Brod. Puna tri mjeseca vladao je status quo. Tražilo se, zvalo, pitalo, kucalo na vrata mnogih, međutim, pomoći za košarku, u po BDP-u posljednjoj županiji u Hrvatskoj, nije bilo. U trenucima kada je većina prvoligaša već započela s pripremama za nadolazeću sezonu, Brođani nisu znali hoće li i koje će natjecanje igrati njihov klub. Unatoč tome što je sportski kriterij za nastup u prvoj ligi još ranije zadovoljen.

  Činjenica je da sponzora i jakih privrednih subjekata, koji bi preuzeli najveći teret financiranja kluba, u Slavonskom Brodu nema. Činjenica je i da je košarkaški klub jedini sportski kolektiv u gradu s 18 prvoligaških sezona u kontinuitetu te da bi se u prvu ligu, ako ispadne, bilo jako teško vratiti. Da bi bila šteta da se tako nešto dogodi, stižu informacije, konstatirali su i Grad i Županija te se aktivno uključili u misiju spasa brodskog prvoligaša.

  Tako su, ide priča, čelnici kluba triput u posljednjih tjedan dana bili na sastancima kojima su nazočili sportski direktor Ivica Kardum i dopredsjednik Marko Blažević s jedne i gradonačelnik Mirko Duspara, župan Danijel Marušić i ostale zainteresirane strane s druge strane stola. Prve povratne informacije više su nego pozitivne, gradonačelnik je potpuno isključio mogućnost da klub ne igra prvu ligu te će se konkretni razgovori o zatvaranju financijske konstrukcije, saznajemo od sportskog direktora Karduma, voditi početkom sljedećeg tjedna.

  Bili smo na sastanku s gradonačelnikom i županom na kojemu je iskazana volja da klub igra prvu ligu. I to uopće nije bilo upitno. Sada samo treba vidjeti koje su mogućnosti da se ta priča završi. Dogovorili smo se da se još obave razgovori s potencijalnim sponzorima i da ponovno sjednemo za stol početkom sljedećeg tjedna. Znači, sve strane su pokazale dobru volju, svi su dobili na uvid financijski plan, ostaje samo za vidjeti koji sponzori bi još eventualno mogli pomoći da možemo zatvoriti budžet i mirno ući u sezonu, rekao je za Crošarku sportski direktor Slavonskog Broda.

  - Advertisement -

  Foto: Marija Matičević Ivanković
  Foto: Marija Matičević Ivanković

  Kako je u međuvremenu predsjednik Vladimir Kovačević podnio ostavku na tu dužnost, očekuje se da će novi generalni sponzor dati i novog predsjednika. Dok se to ne dogodi, tu funkciju će obnašati sadašnji dopredsjednik Marko Blažević koji je također optimističan oko završnih pregovora kluba s Gradom i Županijom.

  Vode se konkretni razgovori u smjeru da bi uz Grad i Županiju vezali nekoliko privrednika kako bi dobili oslonac u financijskoj konstrukciji. Danas je situacija takva da nitko ne može sam. Vremena nema mnogo, sezona je pred vratima, u sljedećih 5-10 dana bi trebalo donijeti konkretne odluke: Hoćemo li igrati prvu ligu i hoće li to biti samo preživljavanje, neka sredina ili hvatanje neke bolje pozicije, rekao nam je Blažević.

  Sadržaj, a i ton ovih izjava, sugeriraju jednu stvar, onu najvažniju: Slavonski Brod će igrati prvu ligu. Pitanja su pak dva. Prvo, koliko sredstava će mu se omogućiti, što će odrediti njegove ambicije? I drugo, hoće li se, u odnosu na prošle sezone, određene stvari presložiti, što će pak aktivirati gledatelje i vratiti dobru atmosferu? Pametniji ćemo biti za svega nekoliko dana kada ćemo znati konkretne zaključke ovih „biti ili ne biti“ pregovora. A konkretno će biti onda…

  …kada ja dobijem nalog za dovođenje trenera, koji će doći u roku 24 sata, i kada zajedno s njim krenemo u rješavanje igračkog kadra u gabaritima koje smo prethodno zajednički dogovorili, objasnio je sportski direktor Kardum.

  Prerano je, razumljivo, izlaziti van s konkretnim imenima. Međutim, reći će Kardum, radi se o vrlo dobrom i kvalitetnom treneru koji je dugo godina u hrvatskoj košarci. A po našim saznanjima i s euroligaškim iskustvom. Čekamo sljedeći tjedan. I zeleno svjetlo za 19. prvoligašku sezonu…

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE