Rockwool Pula u novu sezonu s dva pojačanja i domaćim snagama

Array

Bez obzira što je Pula ovih dana u znaku hokeja i što se o hokejaškom spektaklu u Areni priča na svakom koraku, alfa i omega Ženskog košarkaškog kluba Rockwool Pula, trener Ivan Đukić, vrijedno radi sa svojim igračicama i sprema se za novu natjecateljsku sezonu. Uhvatio je malo slobodnog vremena da iz trenutno najhokejaškijeg grada na svijetu za Crosarka.com otkrije pojedinosti s kakvim ambicijama i s kojom ekipom očekuje start A-1 ženske košarkaške lige Hrvatske.

“Ekipu smo najprije pojačali  Amerikankom Jasmine Bendolph, a prije nekoliko dana nam je došla i 27-godišnja Tanja Ličina, koja je nastupala u NCAA ligi (Rhode Island od 2005. do 2009.), a u Europi košarku igrala u Mađarskoj, Španjolskoj i  Švedskoj. Radi se o 188 centimetara visokoj košarkašici koja igra na pozicijama 3 i 4″, započeo je priču trener Đukić. “Što se tiče naše Amerikanke, 22-godišnje Jasmine Bendolph, ona je visoka 170 centimetara, igra na poziciji razigravača, a nedavno je diplomirala na Collegu Lousiana Tech, tamo igrala košarku (NCAA), gdje ju je trenirala legendarna WNBA košarkašica Teressa Weatherspoon.”

Osim ta dva pojačanja koje će još igračice braniti boje Rockwool Pule u ovoj sezoni?

“Ostatak ekipe činit će naše igračice koje su i lani igrale a to su: Martina Zubak,Tea  Đikić, Maja Ramljak, Antonija Jakelić, Ivana Đukić i još nekoliko mlađih cura rođenih 1995. i 1996. godine – Alisa Tešić, Klaudija Tukić, Anamarija Butković, Šturbej te najmlađa Mišić koja je rođena 1998. godine i koja je perspektivna mlada igračica kojoj ćemo dati priliku i u našoj najjačoj ligi.”

Koji Vam je cilj u sezoni 2012/13?

“Za ovu sezonu nam je cilj plasirati se negdje oko sredine A-1 košarkaške lige. Osim toga planiramo i u Kupu Hrvatske napraviti korak dalje – cilj nam je dogurati barem do četvrtfinala”, završio je s novostima iz Rockwool Pule trener Đukić.

Related Articles