Rodman organizirao rođendansku utakmicu za diktatora Kim Jong-Una

Array

Dennis Rodman oduvijek je izazivao kontroverze tijekom svoje karijere. Bilo zbog izgleda, načina ophođenja, ljubavnog ili privatnog života ovaj igrač je bio privlačan medijima. Danas kada je završio s igranjem košarke i dalje zna privući pažnju na sebe.

Odavno je poznato kako je američki košarkaš dobar prijatelj sa sjevernokorejskim diktatorom Kimom Jong-Unom, ali uskoro bi se i po tom pitanju mogle pomaknuti granice. Rodman je već bio proglašavan za novog košarkaškog izbornika te zemlje, ali to se ipak nije dogodilo. Unatoč tome nešto će se na košarkaškom planu ipak ostvariti.

Bivši krilni centar popularnih Chicago Bullsa, ali i drugih NBA momčadi, okupio je veteranski tim bivših NBA igrača među kojima su: Kenny Anderson, Cliff Robinson, Vin Baker, Craig Hodges, Doug Christie i Charles Smith. Ova ekipa bi trebala odigrati revijalnu utakmicu protiv seniorske reprezentacije Sjeverne Koreje na rođendan Kima Jong-Una.

Na pitanje koliko je ispravno to što čini s obzirom na stanje u toj državi i na manjak simpatije svijeta prema dotičnom diktatoru Rodman je imao spreman odgovor:

S njime se pokušavam povezati putem sporta, a on jako voli sport. Jednostavno volim tog čovjeka i smatram kako je sjajan. Važna stvar je pokazati ljudima kako se možemo družiti. Prvenstveno kao ljudi, politika nema veze s ovim.

Rodman svoje druženje i posjete Koreji definira kao “košarkaška diplomacija”. Američka vlada se naravno od svega ogradila i službeno izjavila kako nema nikakve poveznice s njegovim posjetima te kako bi se svijet trebao fokusirati na neke druge stvari odnosno na brutalan režim vlasti u toj zemlji.

Related Articles