Roko Čiklić: 56 koševa na utakmici je zasluga i suigrača

Array

Roko Čiklić je u 10. kolu A2 lige jug postigao čak 56 koševa, to je drugi najveći broj poena na jednoj drugoligaškoj utakmici u posljednje dvije sezone od kada pratimo sve rezultate i strijelce A2 liga. Najveći broj koševa od strane jednog igrača postigao je mladi Luka Božić, on je ove sezone protiv Koprivnice ubilježio 66 poena.

Čiklić je rođen 1983. godine u Zadru, visok je 198 centimetara, a omiljene pozicije su mu bek šuter i nisko krilo. U svojoj karijeri igrao je u Slovačkoj, Zadru (dvije sezone u ABA ligi), Kvarneru, Splitu, Dubrovniku i Jazinama. Prošle sezone je nastupio u dvije utakmice za Jazine (prosjek 25,5 poena) i 10 za Dubrovnik (17,3 poena, 5 skokova). Rado igra i za svoje Brodarice u ljetnoj ligi.

Postići 56 poena na utakmici A2 lige nije mala stvar. Što se to poklopilo u Drnišu?

“Protiv DOŠK-a sam odlično ušao u utakmicu, do poluvremena su skoro svi moji pokušaji bili su uspješni. U nastavku su me dodatno podržali suigrači i uz dobar momčadski obrambeni i napadački učinak ostvarili smo pobjedu, a ja sam imao odličan učinak. Naravno, za moj rezultat je zaslužna cijela ekipa.”

I tvoj suigrač Ivo Josipović je odigrao standardno dobro, postigao je 29 poena. Vaši ubačaji skoro su bili dovoljni za pobjedu u ovoj utakmici.

“Josipović je odličan igrač, bitna poluga naše ekipe, njegovo nam iskustvo pomaže i na terenu, ali i na treninzima. Odlično se s njim slažem na parketu, što i nije toliko teško. Drago mi je da naše igre doprinose rezultatu kluba.”

Tvoje Jazine su u sredini tablice (5-5). Kakva je konkurencija i kvaliteta na jugu. Što misliš, tko će biti prvak?

“Mislim da se na jugu igra najbolja košarka i da ima dosta kvalitetnih klubova i zanimljivih utakmica. Vidjeli smo da je Sonik pobijedio trenutno prvoplasirani klub A1 lige Kvarner. Tu su još i Šibenik, Kaštela, moje Jazine, a i ostali klubovi imaju dobrih pojedinaca. Prognoziram da će Šibenik nadoknaditi -8 od Sonika i da će na kraju biti prvak. Jazine će biti svima tvrd orah, naše ambicije su sredina tablice i sve bolje od toga je uspjeh. Klima u klubu je dobra, Uprava na čelu s predsjednikom Marinovićem se jako puno zalaže za klub.”

Nakon ovog kola skinuo si s prvog mjesta na Listi strijelaca Toni Vitalija. Čest je slučaj u prošloj i ovoj sezoni da prvi na listi strijelaca završavaju u višem rangu. Tako je bilo prošle sezone s Lukom Drezgom koji je iz Šibenika završio u Grčkoj, Neven Žeravica je za Osječki sokol nastupao u kvalifikacijama, tvoj suigrač iz prva četiri kola Jasmin Perković sada igra u Bundesligi, Mate Mrva je jedan od bitnih igrača Jollyja.  Da li je red na tebe da zamijeniš A2 za A1 ili neki inozemni angažman?

“Naravno da bi mi godio interes, ponuda za sada nemam, a ako ih bude spreman sam na razgovore. Truditi ću se svojim igrama nametnuti, ako budem uspješan u tome ostalo će samo doći od sebe.”

Igrao si u puno klubova. Koji su najveći uspjesi, gdje ti je bilo najbolje igrati? Kako vidiš stanje u svom Zadru?

“Najveći uspjeh mi je Prvenstvo Hrvatske sa Zadrom 2005 te dva kupa, a najdraže mi je bilo igrati u Rijeci. Zadru želim svu sreću i da ostanu u ABA ligi.  Volio bih da se više forsiraju mladi domaći igrači kao što su Batur, Olivari ili Prostran, a manje ovi prosječni stranci koji neće puno dobrog donijeti Zadru, pogotovo ako dolaze na mjesec-dva.”

Related Articles