Roko Galić: “Sada imam veću ulogu u ekipi”

Array

Roko Galić vratio se ovog ljeta u Kaštela te tako ozbiljno zaoštrio konkurenciju u momčadi. Iako je ugovorom vezan za KK Split, dogovor sa sve tri strane omogućio je da Roko ovu sezonu igra za Kaštelane. Popričali smo s 19-godišnjim krilom o iskustvu iz KK Splita, dosadašnjoj sezoni te kakav je osjećaj vratiti se u “staro jato”.

Sezonu 2015./16. igrao si za Kaštela. Možeš li nam opisati to iskustvo?

“Sezonu 2015./16. bio sam u Kaštelima. Igrao sam i imao ulogu zaštićenog godišta koja nije ni bila previše važna. Dala mi je solidno iskustvo jer sam sa 16 godina prvi put osjetio prvoligašku košarku. Odigrao sam par dobrih utakmica, no mislim da sada imam veću i važniju ulogu u ekipi.”

Naravno, ne zaboravljamo ni da si sezonu 2016./17. proveo u KK Splitu. Čemu te ta sezona naučila?

“Sezona 2016./17. bila mi je dosta teška. Na početku sezone imao sam mononukleozu pa je povratak bio dug i naporan. Kontinuiteta na treninzima nije bilo pa uz jaku i iskusnu konkurenciju na svojim pozicijama nisam puno igrao. Pod vodstvom trenera Ivice Skelina i uz pomoć ostalih suigrača sam puno naučio. Mislim da mi je prošla sezona bila najbitnija u dosadašnjoj karijeri usprkos tome što sam malo igrao.”

Kakav je osjećaj vratiti se u Kaštela?

“Ribola je manji klub od Splita. Meni su najvažnije minute i zato sam na posudbi. Uživam igrati u Kaštelima.”

Marin Sušić

Trenutno zauzimate posljednje mjesto na tablici s omjerom 0-6. Smatraš li da se to može promijeniti? Kako komentiraš dosadašnju sezonu Kaštela?

U sezonu smo ušli loše. Izgubili smo tri utakmice protiv direktnih konkurenata za ostanak. Mislim da uz kontinuirani rad i želju možemo krenuti boljim putem i početi pobjeđivati. Bilo je tu dosta nesreće s ozljedama, ali što je tu je. Na nama je da se borimo i pokušamo pobijediti svakog protivnika u nadolazećim utakmicama.”

Što bi popravio u igri Kaštela ove sezone? Smatraš li da si opravdao svoj povratak?

“Moramo popraviti igru u obrani. Obranom se dobivaju utakmice. Treba povećati koncentraciju, biti čvršći i u napadu i u obrani. Najbitnija stavka je ta da svaku utakmicu trebamo ostaviti srce na terenu. Po mom mišljenju, svoj sam povratak opravdao, no to nije dovoljno. Cilj je da momčad pobjeđuje. Nadam se da ćemo što prije upisati prvu pobjedu i krenuti u pozitivan niz!”

Pratiš li i dalje utakmice Splita? Možeš li se kratko osvrnuti na njihovu igru ove sezone?

“Sa Splitom treniram ujutro zato što sam ugovorno i dalje vezan za njih. Navijam i pratim svaku utakmicu. Ove sezone dosta osciliraju što je i očekivano jer su relativno mlada momčad. Igraju na dva fronta što nije lako. Odlično su posloženi. Nadam se što boljoj njihovoj sezoni.”

Gdje se vidiš za pet godina? Možda neki angažman u inozemstvu?

“Ne mogu reći gdje se vidim za pet godina. To ovisi isključivo o mom zdravlju koje je, uz kvalitetan rad, ključ uspjeha. Naravno, htio bih igrati na što većem nivou u Hrvatskoj, možda i u inozemstvu.”

Roku hvala na ugodnom razgovoru i želimo mu puno uspjeha u daljnjem radu.

Related Articles