Roko Jurlina mora na operaciju koljena

Array

Košarkaški klub Zagreb će ove sezone nastupati isključivo u hrvatskom državnom prvenstvu. Pod vodstvom novog trenera, Danijela Jusupa tražiti će što kvalitetniji oporavak nakon prošlogodišnjeg ispadanja iz regionalne lige, no u svemu tome narednih šest mjeseci neće moći prisustovati naš mladi reprezentativac Roko Jurlina.

Uskoro 19-godišnji Zadranin je prošlu sezonu završio kao član zadarskog Sonika (Borik), dok je ovog ljeta bio i član naše zlatne mlade reprezentacije koja je osvojila Europsko prvenstvo u diviziji B. Nadareni hrvatski branič je u polufinalnom susretu protiv Bugarske za svega 17 minuta upisao 9 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

Povratkom iz Bugarske neočekivano su ga se odrekli u Zadru, bez takozvane probe koja je u uvodom dijelu priprema trajala na Višnjiku.

“Iz Zadra me dugo nitko nije kontaktirao, bez obzira što sam ugovorom bio vezan uz klub. Kontaktirao sam poslije direktora Branka Skroču koji je sa podosta odugovlačenja priopćio kako mora popričati s trenerom te da će mi se javiti. Slijedilo je dodatno odugovlačenje, bez javljanja, a na kraju je rezultiralo s time da sam dobio papire”, vidljivo razočaran Jurlina kazao je o odnosu svog matičnog kluba.

Naime, kao podsjetnik, Roko je prošle sezone započeo u dresu Križevca da bi nakon toga uz dogovor KK Zadra prešao na posudbu u susjedni Sonik.

U tadašnje vrijeme je za lokalni zadarski medij VOX izjavio: “Pod ugovorom sam sa Zadrom i nadam se da ću uskoro zaigrati u tom klubu. Znam da je u ovom trenutku njihov roster popunjen i da za mene trenutno nema mjesta, ali mi je, kao i svakome mladom igraču u gradu, želja nastupati u Zadrovom dresu. Vjerujem da će mi se to ispuniti već u idućoj sezoni.”

Nažalost Roku se nije ispunila želja, štoviše, pričekao ga je jedan maćehinski odnos, bez mogućnosti probe i prilike da se izbori za zadarki dres. Nakon toga slijedio je odlazak u Zagreb na poziv novog trenera Danijela Jusupa.

“Jusup me nazvao i pozvao da dođem što sam odmah prihvatio, pogotovo što iznimno cijenim trenera. Znao sam da me očekuje kvalitetan rad što mi je bilo iznimno važno, i imao sam priliku u to se i uvjeriti. Prije ozljede sam stvarno bio zadovoljan, došao sam spreman na pripreme i stvarno sam se dobro osjećao. Imao sam dobru ulogu, ekipa me prihvatila i nisam imao apsolutno nikakvih zamjerki. Trener je također bio zadovoljan, mislio sam da ovu sezonu mogu napraviti jedan značajan iskorak.”

Ali. Došla je ta nesretna ozljeda lijevog koljena.

“Na prvoj pripremnoj utakmici protiv Hermes Analitice sam prilikom jednog prodora krivo stao i osjetio kako mi je zaplesalo koljeno. Prve dijagnoze su bile pozitivne i predviđena pauza od šest tjedana, međutim magnetna rezonanca utvrdila je kako je riječ o težoj ozljedi i da će biti potrebna operacija”, opisao nam je Roko taj nesretan slučaj te dodao kako je predviđeni oporavak oko šest mjeseci.

No, bez obzira na ozljedu, Zagreb je ponudio priliku mladom braniču, koji će u toj sezoni ostati njihov član te pod njihovim vodstvom obaviti rehabilitaciju koljena.

Roku možemo poželjeti što kvalitetniji oporavak i kao što nam je sam kazao za kraj: “Vjerujem kako ću se nakon ozljede vratiti još jači i bolji.”

Related Articles