Roko Prkačin i sljedeće sezone u Španjolskoj

S Gran Canariom potpisao je jednogodišnji ugovor.

Roko Prkačin, predvodnik kadetske generacije u osvajanju zlatne medalje, svoju karijeru nastavit će u Španjolskoj, točnije u Gran Canariji.

Tijekom proteklih mjesec dana mogle su se čuti mnoge glasine o povratku Prkačina u Hrvatsku, ali ovaj put u redove “žutih” ipak nisu bile istinite. Prkačin se odlučio potpisati za prošlogodišnjeg osvajača EuroCupa, Gran Canariju. Gran Canarija je trebala biti sudionik u Euroligi, no zbog financijskih razloga oni su tu priliku odbili.

Prkačin je prošle godine zajedno sa legendarnim Marcom Gasolom nastupao u dresu Bàsquet Girone gdje je u 16 minuta po utakmici zabilježavao 6.5 poena, 3.7 skokova i 0.3 asistencije. Timski uspjeh nije bio sjajan te su tek s jednom pobjedom viška izborili opstanak u najvišem rangu prvenstva.

U drugu rugu Gran Canarija je izborila doigravanje gdje su u prvoj rundi izbačeni od finalista Real Madrida rezultatom 2-0. Također su osvojili EuroCup pobjedivši Türk Telekom BK u finalu.

Prkačinu će biti drugi inozemni klub i drugi u Španjolskoj, a prije toga je nastupao za sve mlađe kategorije i seniorsku ekipu Cibone.

Nadamo se da će se Prkačin uspjeti iskoristiti naučeno iz Girone te da će se uspjeti nametnuti u visokoj konkurenciji koja ga čeka u Gran Canariji.

Related Articles