Utorak, 28 lipnja, 2022
More

  Roko Prkačin:”Cibona bi se mogla boriti za ulazak među četiri najbolje momčadi u regiji”

  Jedan od najvećih dragulja hrvatske košarke i igrač Cibone, Roko Prkačin, u velikom intervjuu za Sportando progovorio je o nadolazećoj sezoni, svojoj ulozi u momčadi, ali i mogućnostima “nove Cibone”…

  “Za vrijeme ove stanke najviše sam radio na skok-šutu, to je nešto što moram dosta poboljšati. Tako da je primarni fokus bio na šutiranju” – rekao je Roko.

  Prkačin je upitan i o Draženu Petroviću.

  “On je uzor svim Hrvatima, ali ako bih morao reći jedno ime, bio bi to – Dirk Nowitzki. Međutim, naš igrački stil nije sličan.”

  Cibona je za nadolazeću sezonu složila iznimno zanimljiv roster, a okosnica momčadi bit će mladi hrvatski košarkaši. U klub su, između ostalog, stigli Toni Nakić te Mateo Drežnjak za koje je plaćena i odšteta. Rokova očekivanja su velika, ne isključuje ni mogućnost odlaska na final four ABA lige.

  “Mislim da možemo imati sjajnu sezonu, čak i dohvatiti final four ABA lige. Sve to zapravo ovisi o našem napretku tijekom sezone. Glede talenta, imamo stvarno dobru momčad i možemo ostvariti velike stvari u ABA ligi. U domaćem prvenstvu je cilj osvajanje lige.”

  Prkačin bi u jedanaestom mjesecu kada postaje punoljetan trebao potpisati i prvi profesionalni ugovor u karijeri. Od nove sezone očekuje i važnu ulogu unutar momčadi.

  “Spreman sam. Najviše samopouzdanja imam kada mi je lopta u rukama i kada kontroliram igru. Bolje je za mene da igram tako i mislim da sam spreman biti jedan od nositelja u sljedećoj sezonu.”

  17.05.2018., Zagreb – Zavrsni turnir prvenstva Hrvatske 2018. za juniore, KK Cedevita – KK Cibona. Roko Prkacin.
  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

  Spomenuti profesionalni ugovor Prkačin će potpisati s Cibonom. Iako su postojale neke glasine prema kojima bi mogao otići u Zadar, on na to odmahuje rukom.

  “U tome nije bilo istine, bile su to lažne vijesti. Nije bilo kontakta sa Zadrom jer su znali da ću ostati kod kuće, u Ciboni. Neki su ljudi pustili glasine, ali oni ne znaju što se događa u i oko kluba. Pokušali su s pričom da ću napustiti Cibonu, ne znam koji su im razlozi za to.”

  Prka Junior još nije odlučio kada će izaći na NBA draft, a to pitanje je često na stolu.

  “Za draft me ispituju cijelo vrijeme. Iskreno, nisam još odlučio hoću li se prijaviti 2021. ili 2022. O tome trenutno ne razmišljam jer još ima vremena za odluku. Također, svašta se može dogoditi u godinu dana.”

  Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave