Roko Prkačin:”Odlazak u Zadar? To je glupost…”

Vijest koja je najsnažnije odjeknula u košarkaškom medijskom eteru u posljednjih mjesec dana je ona prema kojoj Roko Prkačin neće potpisati profesionalni ugovor s Cibonom, već će se otići razvijati kod Veljka Mršića u Zadar. Informaciju je najprije demantirao Nikša Prkačin, zatim i Veljko Mršić, a sada u razgovoru za Net.hr i sam Roko Prkačin.

“Ma ta vijest o mom odlasku iz Cibone je bez veze, uopće nije točna. Na Instagramu je osvanulo, ne znam točno na kojoj stranici, meni su ljudi samo počeli slati poruke što je to sa Zadrom… To je netko prosuo vijest, bacio patku kako se ono kaže. To je glupost. Ništa od toga.” – rezolutan je bio Roko.

Ipak, ne smijemo zaboraviti kako je njegov otac otvoreno kritizirao čelništvo kluba i stručni stožer zbog, po njemu, neadekvatne Rokove uloge o momčadi. Nakon toga, situacija se promijenila.

_

“Ne bi ja to nazvao nesuglasicama, ne nikako to ne bih nazvao tako. Što se tiče mog statusa, situacija je sad dobra. Dobra je kemija u momčadi, stvara se jedna ozbiljna ekipa, došli su Mateo Drežnjak i Toni Nakić. Mislim da ćemo se briljantno slagati i mislim da će se ponovno stvoriti momčad kao što je bila one godine kad smo osvojili ABA ligu s tim domaćim igračima, osim Marka Ljubičića koji je iz Srbije ali je isto domaći dečko, da se tako izrazim. Mislim da nas u sljedećoj sezoni očekuje jedna lijepa priča i da ćemo napuniti Draženov dom. Nadam se da ćemo biti malo više popraćeni. No, znamo da to najviše ovisi o nama samima, o našim igrama.”

26.01.2020., Sibenik – Dvorana na Baldekinu, 17.kolo HT Premier lige u kosarci GKK Sibenik – KK Cibona. Ivan Velic., Roko Prkacin.
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Roko očekuje da će Cibona u novoj sezoni biti ozbiljan suparnik svima u regiji.

“Tako je. No, htio bih naglasiti kako nećemo sebi stavljati nikakva velika očekivanja. Idemo onda u tom nekom duhu reći da ne očekujem ništa. Potpuni je rebuild momčadi. Nemamo pritiska, ambicija imamo, kao i glad za pobjedama i napretkom, odnosno razvojem nas mladih igrača. Očekujem da ćemo biti ozbiljan suparnik svima u ABA ligi i da će Cibona pobjeđivati, što je na kraju krajeva najvažnije.”