Roko Rogić:”Ostanak u Ciboni bio je prva opcija”

Array

Razgovarali smo sa Rokom Rogićem, iza kojeg je najbolja sezona u dosadašnjoj karijeri. Nakon što je na polusezoni stigao iz Hermesa u Cibonu, s kojom je osvojio prvenstvo, potpisao je za češki Nymburk. Uz sve to, Roko je postao i MVP turnira u Kini, igrajući za reprezentaciju Hrvatske.

Iza tebe je sezona karijere, početkom godine potpisao si za Cibonu s kojom si osvojio naslov prvaka?

“Pozdrav, najprije bi htio pozdraviti sve čitatelje portala Crošarka i NBACro.
Kad je došao poziv Cibone bio sam presretan jer kao klincu jedina želja mi je bila da igram pred punim Draženovim domom, želio sam osjetiti tu energiju kakva je bila kad sam kao klinac navijao na žutom sektoru.”

Jesi li očekivao tako brzu prilagodbu i svoje dobre igre u ABA ligi?

“Jednostavno, ekipa je bila odlična. Imali smo odličnu pozitivnu atmosferu, držali smo se zajedno stalno, trener Velić je to perfektno posložio i na kraju smo sezonu okrunilai na najljepši mogući način. Iskreno mislim da samo prvu utakmicu nisam bio svoj, kasnije sam se opustio i sve je išlo svojim tokom.”

Odlična sezona nije promakla ni izborniku Mršiću. Preko ljeta bio si član hrvatske reprezentacije.

“Izuzetna čast mi je bio poziv koji sam dobio. Zahvalan sam izborniku Mršiću što mi je dao priliku.”

Postao si i MVP turnira u Kini, smatraš li da zaslužuješ mjesto u A reprezentaciji kada se svi odazovu?

“Imali smo radno ljeto pripreme. Las Vegas, turnir u Kini  bio je jedno odlično iskustvo, napravili smo dobru podlogu za stvari koje slijede u narednom periodu. Mislim da sam pokazao da mogu igrati u reprezentaciji, na meni je da naporno radim i imam dobru sezonu, a onda će poziv sigurno doći”

Nakon svega, potpisao si za češki Nymburk. Kakvi su dojmovi, sviđa li ti se momčad i grad?

“Da, potpisao sam za Nymburk, klub koji igra Champions ligu i domaće prvenstvo. Dojmovi su odlični, uvjeti za rad savršeni. Momčad je mlada, ali željna rada i dokazivanja. Sviđa mi se ovo što sam vidio do sada u 10 dana, uz to još nam fali 5 igrača koji s reprezentacijama nastupaja na SP-u. Kad se kompletiramo, mislim da će to dobro izgledati. Grad bi u najkraćim crtama opisao kao Samobor. Lijepo, mirno mjesto koje je 40 km udaljeno od Praga.”

Ciljevi kluba u novoj sezoni?

“Ciljevi kluba su naravno osvajanje oba trofeja u domaćem prvenstvu i prolazak grupne faze BCL.”

Je li inozemstvo bila prva opcija? Pojavile su se spekulacije da si tražio garanciju da ćeš biti prvi playmaker Cibone u novoj sezoni, a kada do dogovora nije došlo napustio si klub?

“Prva opcija je bila svakako Cibona, a ne odlazak u inozemstvo. Međutim, nisam bio zadovoljan s onim što mi je vodstvo kluba ponudilo i odlučio sam otići.”

Gdje bi volio igrati u budućnosti?

“Volio bi igrati u španolskoj ili turskoj ligi, vidjet ćemo što budućnost donosi.”

Veliko hvala uvijek ugodnom sugovorniku Roku, želimo mu puno uspjeha u novoj sezoni.

Related Articles