Roko Ukić: “Gluposti nas nisu koštale jer smo super branili”

Košarkaši Cedevite su u četvrtoj finalnoj utakmici HT Premijer lige nadigrali Cibonu i stigli do svog petog uzastopnog naslova.

Jure Zdovc, trener Cedevite: “Obrana je bila dobra. Utakmica je bila dosta nervozna. U biti znaš da si jedan korak do naslova i tako si blizu, a opet tako daleko. Imamo kvalitetu, ali ipak je tu bila dobra i motivirana Cibona. Čestitke njima, ali prije svega mojim momcima što su izdržali do kraja ovu napornu sezonu koju ćemo pamtiti do kraja. Čestitke i Upravi i svima u klubu. Na kraju nema ni posebne radosti jer smo napravili ono što smo morali. Čestitam još jednom momcima i to je to.”

 Roko Ukić, kapetan Cedevite: “Ja sam ponovio drugu utakmicu, u kojoj sam igrao vrhunski 35 minuta, a onda u zadnjih pet minuta više ne znam gdje sam. Bilo je nekih glupih odluka, ali nas to nije koštalo jer smo super branili. Ja sam ponosan i sretan radi ovog naslova. Znam da je nekom sa strane ovo izgledalo da će Cedevita lako osvojiti. No, igrali smo protiv dobrog i motiviranog protivnika. Pokazali smo se kao bolji i zasluženo smo osvojili naslov. Sada to trebamo proslaviti.”

Iz tabora poraženih čestitali su novim-starim prvacima.

“Čestitam protivniku na utakmici i tituli. Bili su bolji danas. Mi nismo iskoristili svoju šansu, pogotovo u drugoj utakmici. Cedevita je imala više energije i rješenja. U zadnjoj utakmici moja ekipa je pokazala karakter, dok nije došla faza umora, izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

“Čestitam i svojim momcima koji su u najtežim utakmicama pokazali karakter. Smatram da je ovo bila uspješna sezona. Cibona je za mene poseban klub”, zaključio je Nazor.

”Zadnja utakmica u seriji, dali smo sve od sebe, ali Cedevita je pokazala razinu više. Imali smo prilika vratiti se, no oni su bili kvalitetniji i svježiji. Čestitam im na zasluženom naslovu, podvukao je Cibonin košarkaš Luka Žorić.