Roko Ukić: “Nismo preplaćeni na prolazak; Hezonja ima želju da zaigra”

Array

Roko Ukić prokomentirao je ždrijeb kvalifikacija za 24 sata. Hrvatski reprezentativac smatra da Hrvatska ima velike šanse i jedinstvenu priliku jer će igrati pred domaćom publikom:

”Ha, pa prilično je zahtjevna grupa. Imamo tu četiri podjednake momčadi i svatko može proći. Ne bih nikoga posebno izdvajao, ali rekao bih da možemo proći. Što se tiče prijašnjih kvalifikacija, rekao bih da je tamo situacija bila ipak nešto teža. Imali smo Talijane i Tunižane u grupi, pa smo igrali protiv Grčke koja je imala Antetokounmpa. Nismo preplaćeni na prolazak jer smo ipak dobili ‘Wild Card’ zbog prijašnjih uspjeha i dobrih rezultata. S Tunisom smo već igrali i u Torinu, a Meksiko je ipak nešto lošija momčad.

Roko poručuje da su naši NBA igrači spremni za nastup:

Naravno da se čujem s NBA igračima. To su moji prijatelji, s Bogdanovićem sam godinama igrao. On je jako napredovao i jako je motiviran da osvoji nešto s reprezentacijom. Puno je toga napravio u karijeri, ali to mu je posebna želja. Što se tiče ‘Šišija’, on isto jedva čeka nastup u reprezentaciji, nadam se da će svi doći na najvećem mogućem nivou.

Znam da i Hezonja ima želju, a sad o ostalim stvarima ne mogu pričati. Ne znam ja kako će Savez i izbornik odlučiti, to je njihova stvar. Ali znam da ima želju da zaigra.
Što se tiče Splita, drago mi je da napokon tamo igramo. Nije da je Hrvatska i igrala puno utakmica kući, ali mogla se organizirati neka prijateljska utakmica, no nije na meni da o tome pričam. Što se tiče domaćinstva, ovo sigurno nismo dobili na lijepe oči. Neki ljudi su itekako morali raditi da bi to dobili i stvarno im čestitam na tome. Velika je stvar da smo dobili kvalifikacije.

Roko je progovorio i o njegovom povratku u reprezentaciju:

Što se mene tiče, osjećam se vrhunski, ali stvarno. I najbolje u posljednjih pet godina. Iskoristio sam ovo ljeto da radim na sebi, da riješim neke probleme i mogu reći da sam stvarno zadovoljan. Da nije tako, ne bih se ni dovodio u kontekst reprezentacije. Želim za Hrvatsku dati koliko mogu, a ne vucarati se po terenu i hvaliti se da sam igrao u Spaladium Areni. Uvjeren sam da nisam niti jedan posto lošiji igrač nego što sam bio 2016. A tad sam bio jedan od nositelja igre u reprezentaciji.”

Related Articles