Roko Ukić poručio mladoj zvijezdi:”Mora se naučiti poštovati starije”

Junak pobjede Splita nad Mega Soccerbetom bio je Roko Leni Ukić. Dugogodišnji kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije ubacio je čak 29 poena uz šut iz igre 9/14, a pospremio je i svih šest slobodnih bacanja. U posljednjoj minuti dvoboja Ukić je pazio na Milenka Tepića, koji ga je nehotice u driblingu zahvatio rukom po licu, pa je Roko pao. Tu se našao Filip Petrušev, momak koji će za mjesec dana napuniti 21 godinu i koji je Ukiću nešto dobacio. Roko je eksplodirao, bilo je tu svega…

“Mali Petrušev je napravio neke stvari koje se ne rade u odnosu prema starijim kolegama, neke stvari on tek treba naučiti. Ne dobacuje se starijim igračima, posebno ne u gostima, ne provocira se. I te stvari treba poštovati. I budite sigurni da je neki moj mladi suigrač napravio nešto tako prema Tepiću, ja bih ga ukorio. Takve stvari su suština sporta i to treba poštovati.” – rekao je Ukić u razgovoru za Sportske novosti. 

Osvrnuo se i na ostvarenu pobjedu, situaciju Splita, ali ostalih hrvatskih klubova.

_

“Puno je toga još otvoreno, Borac sada ima pet pobjeda, ali mu se treba upisati ona s Primorskom, pa je to šest, a i ima dobar raspored do kraja. Ovako, sa strane, izgleda da je Zadar u najtežoj situaciji, ali oni moraju dva puta igrati i s Borcem i s Cibonom, ima tu svega.” – priča Roko.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.