Roko Ukić: Želim karijeru završiti u Splitu

Array

Hrvatski reprezentativac i član Panathinaikosa Roko Ukić igra dobru sezonu i jedan je od bitnijih igrača atenskih Zelenih. U jučerašnjom susretu sa Žalgirisom sakupio je 6 asistencija i probio granicu od 250 asistencija u Euroligi.

Pred izrazito bitnim okršajem sa Žalgirisom, kojeg je upravo zahvaljujući našem košarkašku dobio Panathinaikos, Roko se osvrnuo na postignuto u karijeri i odgovarao na pitanja novinara iz pet zemalja u kojima je nastupao.

Imate veliku karijeru i bogato euroligaško iskustvo, zahvaljujući godinama provedenim u Europskim gigantima. Koliko je drugačije igrati s igračem poput Diamantidisa i usporedite OAKA arenu s vrućim turskim terenima?

Igrati s Diamantidisom je super. Prvi put u karijeri igram u paru s igračem koji kontrolira tempo i dominira s loptom, a uz to riječ je o istinskom pobjedniku i odličnom suigraču. Odlično iskustvo za mene i nadam se da možemo puno toga ostvariti zajedno. Nastupati u OAKA areni nevjerojatan je osjećaj, puno puta sam igrao u ovoj areni i vidio kaku su atmosferu navijači sposobni pripremiti. U usporedbi s navijačima u Turskoj, malo bolje poznaju košarku.

Odlična utakmica protiv Olympiacosa i osvajanje grčkog kupa. Kako se osjećate povodom MVP titule?

Osjećam se odlično, svaka osobna nagrada dobar je znak, ali najvažniji uspjesi su oni momčadski. Moje osvajanje nagrade rezultat je dobrog nastupa cjelokupne ekipe, da nismo pobijedili ništa ne bi bilo ni od moje nagrade. Ekipa uvijek dolazi na prvome mjestu.

Čestitke za pobjedu u grčkom kupu. Nadajmo se da je ovaj rezultat samo početak bolje igre momčadi i dobrih rezultata. Što vam znači Panathinaikos?

Panathinaikos je moja momčad, tako da to znači mi sve. Oduvijek se divim organizaciji, poznatoj po uspješnoj povijesti, što je jedan od razloga zašto sam se odlučio na dolazak. Nadam se da ću moći ispuniti očekivanja i dokazati da su napravili pravi potez potpisavši me.

Po čemu pamtiš Final Four ostvaren s Tau Ceramicom 2006. godine i kakav je utisak taj rezultat ostavio na tvoju karijeru?

Odlično iskustvo koje nikada neću zaboraviti. Moj prvi Final Four, kada sam imao samo 21 godinu u sezoni s dosta uspona i padova. Natjecanje u Pragu bilo je nevjerojatno, jedini problem je što mi je to za sada jedini plasman među četiri elitne ekipe i nadam se ponovnom ostvarenju takvoga rezultata.

Lijepo te je vidjeti ponovo u formi nakon prošlogodišnje ozljede. Usporedi rivalstvo s Olympiacosom s onima u turskom prvenstvu. Gdje postoji veći rivalitet?

Rekao bih kako je riječ o dva velika rivalstva. Moram nastupiti u još nekoliko dvoboja Panathinaikosa i Olympiacosa kako bih mogao ocijeniti, pogotovo u onima koji odlučuju o titulama. Rivalstvo grčkih giganata ima sigurno bogatiju povijest, jer je Galatasaray postao velika ekipe tek prije nekoliko godina.

Planirate li možda karijeru završiti u Splitu?

Da! Namjeravam završiti karijeru u Splitu, definitivno! Ne mogu reći kada će se moj povratak dogoditi, ali to je definitivno u mojim planovima.

Igrao si u Euroligaškim momčadima u Španjolskoj, Italiji, Turskoj, a sada i Grčkoj. Također si nastupao u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama. Kako vam se sviđa upoznavati nove zemlje i njihove običaje?

Ima pluseva i minusa, ali svakako je uzbudljivo. Nije lako prilagoditi se novom okruženju, a opet upoznate mnoštvo ljudi i steknete puno iskustva. Nažalost, nisam iz bogate zemlje tako da ne mogu igrati u rodnom gradu i zadržavati sportske ambicije na visokom nivou.”

Smatrate li se šuterom ili razigravačem i gdje vidite mjesta za napredak u igri?

Definitivno sam više razigravač nego šuter, no ne spadam u čiste razigravače. Kao svoju prednost vidim činjenicu da se mogu prilagoditi onome što se traži od mene i to je jedan od razloga zašto sam igrao za brojne velike ekipe. Mjesta za napredak ima u svim segmentima igre. Želim postati kompletniji igrač.”

Related Articles