Rubrika HT Premijer lige: Prkačin MVP, Rašić ponovno mladi igrač kola

Četvrto kolo HT Premijer Lige nije nam donijelo previše iznenađenja na parketima, ali obilovalo je vrlo dobrim predstavama pojedinih igrača te s četiri double-double učinaka u cijelom kolu. Bila je velika konkurencija u odabiru najboljeg mladog i najboljeg šestog igrača kola, kao i odabir kompletne petorke, ali vodeći se momčadskim rezultatima lakše smo došli do konačnih odabira.

Pa, krenimo redom….

MLADI IGRAČ KOLA

Sa tri uvrštenja u samo četiri odigrana kola, Sandro Rašić iz Sonik Puntamike istaknuo se već sada kao glavni kandidat za osvojiti ovu nagradu na kraju sezone.

Na gostovanju kod Furnira, gdje su Puntamičani slavili sa 80:77, Rašić je ubacio 20 poena, uhvatio 4 skoka, ukrao 2 lopte i jednom asistirao. Sudjelovao je u 27.6% svih poena njegove momčadi, a dok je bio na parketu NetRating je bio +6.0, veći u odnosu na ukupan timski od +3.9.

ŠESTI IGRAČ KOLA

U tijesnoj konkurenciji nekoliko imena, ipak je ono igrača Splita Darka Baje prevagnulo u odabiru za najboljeg šestog igrača kola.

Bajo je za malo manje od 20 minuta u igri ubilježio 14 poena, 6 skokova te po dvije asistencije i blokade. Upečatljiv je njegov šut iz igre bez promašaja, kao i činjenica da je s pozicije centra i kao igrač s klupe sudjelovao u više od četvrtine svih Splitovih poena, odnosno u ukupno njih 26.5%.

bajo-darko-split
Ivica Čavka

MVP KOLA

Normalno bi bilo da 18-godišnji Roko Prkačin kao najbolji igrač derbija proteklog kola bude i najbolji mladi igrač, ali Roko je svojom partijom zaslužio biti MVP cijeloga kola. Na double-double učinak od 22 poena i 12 skokova, Prkačin je dodao 2 asistencije i jednu ukradenu loptu. Hvatao je 5.8% svih mogućih skokova svoje momčadi dok je bio na parketu, a imao je i najveću efikasnost na susretu, gledajući kroz PER ona je iznosila 32.3.

NAJBOLJA PETORKA

Centar Zaboka Mladen Primorac odigrao je vrlo dobru utakmicu u pobjedi svoje momčadi nad Vrijednosnicama Osijek. Mostarac je s 18 poena, 8 skokova, 5 asistencija i jednom ukradenom loptom te šutom iz igre od 73% bio najbolji pojedinac susreta.

Double-double učinci bili su dovoljni ovog vikenda za uvrštenje u najbolju petorku kola, a autor jednog od njih je Dominic Gilbert, koji je u pobjedu Zadra nad Alkarom ugradio 22 poena, 10 skokova, te po ukradenu loptu i blokadu, uz šut iz igre od 71% uspješnosti.

Henrik Širko je sa sjajnom all-round partijom od 18 poena, 11 skokova, 5 asistencija i jednom ukradenom loptom bio najzaslužniji što je Šibenka došla do druge pobjede u sezoni. 

I mladi bosanskohercegovački razigravač Sani Čampara stigao je do double-double učinka. On je u pobjedi Splita nad Škrljevom sudjelovao s 15 poena, 10 asistencija te po jednim skokom i ukradenom loptom. S njim na parketu Split je bio u plusu od 32.8 poena na 100 posjeda, a kreirao je 41.8% svih asistencija dok je bio na parketu te sudjelovao u ukupno čak 44.1% svih Splitovih poena.

 

Related Articles