Nik Slavica za Večernji: “Da sam imao podršku kao Tatum, danas bi bio NBA igrač”

Od nijednog trenera u karijeri nisam imao ovo što imam sada, da imam podršku i nakon promašenih šutova, a jedino se tako stječe samopouzdanje. Ni Jordan ga ne bi imao da nakon svakog promašenog šuta mora na klupu.

Što nam sam Nik ima za reći o svojem navodnom šuterskom problemu?

Imam podršku trenera – Ljudi ne shvaćaju da ne možeš steći šutersko samopouzdanje ako sjediš tri mjeseca na klupi pa onda uđeš na nekoliko minuta i ideš van čim promašiš šut. Od nijednog trenera u karijeri nisam imao ovo što imam sada, da imam podršku i nakon promašenih šutova, a jedino se tako stječe samopouzdanje. Ni Jordan ga ne bi imao da nakon svakog promašenog šuta mora na klupu.

Je li mu netko mijenjao tehniku?

– Nešto je mijenjao Slaven Rimac, rekao je da ne znam šutirati i držao me na klupi. Isti je trener od njega u Cedeviti pokušao napraviti peticu. – To je bila katastrofa. Imali su dosta stranaca i kao da nisu znali što će sa mnom pa su me gurali na peticu da mi valjda daju ponešto minuta. No rekao sam da ću radije sjediti na klupi nego igrati centra.

Koja je njegova prirodna pozicija?

– Krilo. Kao klinac igrao sam dvojku i trojku, a u Ciboni sam morao igrati četvorku spletom okolnosti. Nakon što kod trenera Rimca godinu dana nisam igrao ni minute, njegov nasljednik trener Mulaomerović pitao me mogu li im pomoći tako da igram četvorku jer takve su bile okolnosti. Kod Mule sam igrao dobro i više puta dao sam više od 15 koševa. Iako mi je bio 18 godina, on me respektirao.

Zašto je onda napustio Cibonu?

– To je bila pogreška mojih menadžera. Ja nisam bio posve zadovoljan, a oni su to vidjeli pa su mi rekli da idem u Los Angeles u kamp, a potom i na NBA draft. Nažalost, na prvom treningu ozlijedio sam preponu i mnoge pokazne treninge odradio neoporavljen. Nakon što sam se morao povući s drafta, vratio sam se u Hrvatsku, a najviše zanimanja pokazala je Cedevita.

Slavica je blokirao Jasona Tatuma što je proglašeno za “play of the day” na CNN-u. No Jason je danas NBA zvijezda koja će u nedjelju u Chicagu igrati All-Star utakmicu, a Nik je igrač Škrljeva za koji u Americi nitko nije čuo.

– Tatum je cijelu svoju karijeru bio guran jer je bio projiciran kao NBA zvijezda. A ja, kada sam se vratio iz kampa na kojem sam bio jedan od najboljih mladih igrača svijeta, nisam igrao do prvog mjeseca ni sekunde. Da sam ja imao iza sebe mašineriju kao Tatum, ja bih danas bio NBA igrač. U to sam uvjeren. No tek su mi 23 godine i vjerujem da još nije kasno.

Cijeli intervju Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/sport/danas-bih-bio-nba-igrac-da-sam-imao-podrsku-kao-tatum-1378560 – www.vecernji.hr

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com