Komentar urednika: Dino otkud ti pravo ?

Prošlo je adolescentsko doba, kada su se porazi reprezentacije tretirali kao »smak svita«. Možda nije ni do odrastanja, nego do navike. No, svaki od nas ima pravo, vjerovati i nadati se. A Dino Rađa nam želi uzeti još i to pravo.

Komentar na Facebook objavu  je dobio mnoge kontre, no nisam naišao na odgovor bilo kojeg kluba.

Znači klubovi su krivi što je Savez odabrao dva puta loše izbornike?

Po Rađinom mišljenju nema “reda, rada i discipline”, a da se pritom Rađa ne pita u kakvim uvjetima se stiče taj red i rad.

Oduzmite Cedevitu i odite u bilo koji klub, pitajte juniorsko – kadetskog trenera, ima li svog pomoćnika? Najosnovniju stvar! Tko je odgovoran za fizičku spremu tih momaka. Imaju li novaca za prevenciju i fizioterapije ?

Pitajte se što su to klubovi krivi, da nemamo reprezentaciju sa dvanaest najboljih. Tko je zvao ili bolje rečeno nije zvao igrače. Klubovi ili Dražen Anzulović?

Pitajte se zašto mnogi s godinama izgube motivaciju. Treba izvaditi glavu iz pijeska. Tu se slažemo.

Rađa igrač je jedno, Rađa funkcionar je drugo. Kao igrača smo ga hvalili nedavno kada je primljen u Kuću slavnih. Kao funkcionar? Šteta što i dalje ne može biti igrač!

Napisati komentar na Facebooku, nakon tako teške situacije, gdje Izbornik (još uvijek) nije odgovorio na sva pitanja, je najbolje ogledalo.

Zar je jedan prosti navijač zaslužio taj Rađin post? Zar su klubovi doista svi ostali nijemi i nijedan klub se nije usudio i rekao: “Nemamo uvjeta, nemamo kvalitetnog natjecanja, nemamo poticaja, čak suprotno, kažnjava nas se, radimo PR umjesto saveza..itd.”

I kažu u tim kvalifikacijama: “Mi svi u savezu radimo na tome da ti prelazi budu što manje bolni i da dobijemo što više kvalitetnih igrača za reprezentaciju.”

Jako uspješno. U godinu dana uspjeli ste još i one posljednje zaljubljenike u našu reprezentaciju uništiti.

Meni je dosta da mi nitko ne dira ono moje pravo. Da vjerujem i nadam se. Da kad jednom opet dođemo na veliko natjecanje, da vjerujem u reprezentaciju, da se ponosim dečkima, da vjerujem u izbornika. Kao što je bio slučaj na OI i EP.

Da kada je natjecanje, na 14 dana zaboravim realnost, a to je da treneri rade za minimalnu plaću, da su psiholozi, treneri, doktori, roditelji, jer vole taj posao više nego išta drugo. Nemojte nas uvjeravati drukčije, ako ste pogriješili i imate preveliki ego to i priznati.

Nije ni Slovenija prije EP izgledala kao potencijalni prvak. Nije izgledala kao top četiri momčad, a kamoli kao prvak. Samo treba imati selekciju, odabir, komunikaciju. Vjeru. A vi to nemate!

I zato Dino. Pustimo to što ste se osramotili. Pustite to, da lažete narod da ste napravili sve puno bolje, ali da za to još trebate vremena. Ne znam kako može Prva, odnosno ova Premijer liga biti bolja, kada nikog živog ne zanima niti jedna utakmica! Čitajte. Niti jedna utakmica!

Pa utakmica Cibona – Zadar, za prvo mjesto u ligi, nikoga ne zanima. Jer gledaju koja će biti Cedevita pa razmišljaju da li je bolje biti prvi ili drugi. A 50% igrača igra pod otvorenim ugovorima.

Zato, ostavite nam pravo da vjerujemo. I nadamo se, možda se i izbornik javi i pojasni, odgovori. Možda i ode. Nada umire zadnja.

Zato za kraj pitam, Dino otkud ti pravo pokazivati na klubove, dok se ništa konkretno za te iste klubove nije napravilo?

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com