Jeste li znali? Michael Jordan

Jedna zanimljiva činjenica o karijeri “Najvećeg” koju otkrivaju “Košarkaške Ikone”.

Mislili ste da znate sve o Jordanu i da znate koje je sve brojeve nosio u karijeri?

Ako spomenete broj 23, vjerojatno svim zaljubljenicima u sport prva asocijacija je Michael Jordan. Košarkaškim ljubiteljima također je poznato da je Jordan kratki dio karijere nosio broj 45.

Priča počinje ovako. Njegov brat Larry u srednjoj školi nosio je broj 45 koji se sviđao i Michaelu. Kako je ovaj imao prednost, taj broj je prepolovio i nastao je kultni 23.

Nosio ga je do 1993. i prvog umirovljenja. Igrajući baseball vratio se broju 45 zbog uspomene na djetinjstvo i tragično preminulog oca.

18. ožujka 1995. vratio se u Bullse s brojem 45 na leđima. Taj broj na leđima je stajao točno 22 utakmice. U 23. utakmici vratio je broj 23. Razlog je poprilično zanimljiv.

Playoff, polufinale konferencije, Game 1, Orlando – Chicago. Nick Anderson prišuljao se Jordanu s leđa pred sam kraj utakmicu i ukrao mu loptu. Chicago je zbog toga poražen, a Anderson je nakon utakmice izjavio:

“Number 45 is not number 23. I couldn’t have done that to number 23.”

Sljedeći susret GOAT je ubacio 38 i poravnao seriju. Ipak, momčad s Floride je slavila u šest utakmica.

Sada se pitate zašto na slici Michael ima broj 12? Odgovor nitko ne zna, odnosno postoje razne teorije. Ona koja je opće prihvaćena je ta da je netko na dan utakmice na Valentinovo 1990. protiv Orlanda ukrao dres, a jedini rezervni je bio ovaj na fotografiji ispod. Toj teoriji ide u prilog da nije bilo prezimena na dresu….

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com