Rudežu novi ugovor u NBA ligi

Hrvatski košarkaš Damjan Rudež dogovorio je nastavak suradnje s dosadašnjom momčadi Orlando Magic, za koju također nastupa i Mario Hezonja, objavljeno je na službenim stranicama kluba.

31-godišnjem krilnom igraču ovo će biti četvrta sezona u NBA ligi, ukoliko zadovolji na pripremama. Naime, ugovor nije garantiran, što znači da još uvijek nije “upao” u momčad, nego se još treba dokazivati. Rudež je prošlog ljeta pojačao Orlando, nakon što je odradio po jednu sezonu u Indiana Pacersima i Minnesota Timberwolvesima.

Što se brojki tiče, bivši hrvatski reprezentativac odigrao je 45 utakmica prošle sezone uz prosječno sedam minuta na parketu. Za tako mizernu minutažu teško je ostvariti neku zapaženiju statistiku, pa je Damjan sezonu zaključio s 1,8 poena, 0,6 skokova i 0,4 skokova. To mu je ujedno i najgora sezona u NBA ligi.

Ukoliko Rudež izbori mjesto u ekipi Magica, a ima velike šanse da to i učini, vjerojatno neće vidjeti veliki napredak u minutaži, ali u Orlandu izuzetno cijene njegov pozitivan utjecaj na mlade igrače.