#234 Ružica Džankić potpisala za Medveščak | Crosarka.com #234

Ružica Džankić potpisala za Medveščak

Standardna hrvatska juniorska reprezentativka i ponajbolja igračica Croatia 2009 Ružica Džankić nova je igračica Medveščaka. Svoj potpis na ugovor s Medveščakom stavila je ovih dana i u ponedjeljak, 3. rujna, odazvat će se treneru Braslavu Turiću na prvoj prozivci i startu priprema za novu košarkašku sezonu.

“Zadovoljni smo ovim prelaskom jer će naš klub dolaskom Ružice Džankić dodatno dobiti na svojoj kvaliteti. Radi se o igračici izrazito kvalitetnog šuta koja je bila članom prve petorke i kadetske i juniorske reprezentacije Hrvatske. Želimo joj dobrodošlicu” – rekao je športski direktor ŽKK Medveščak Željko Alatović.

Za prilagodbu novoj sredini neće trebati puno vremena jer je Džankić i u kadetskoj i u juniorskoj reprezentaciji igrala sa svojim budućim suigračicama (Tikvić, Begić, Majstorović, Pačkovski) koje i jesu bile okosnica tog uspješnog naraštaja hrvatskih košarkašica, koje su na Europskom prvenstvu 2010. u Grčkoj bile kadetske viceprvakinje Europe, a Džankić s 13,3 koša po utakmici njihov najbolji strijelac.

Na juniorskom prvenstvu u B Diviziji 2011. godine u Miskolcu Džankić je bila drugi strijelac Hrvatske sa prosječno 9,9 koševa po utakmici, a ove godine u Bukureštu u A Diviziji, gdje su je pratile i ozljede, imala je 6,3 koša po utakmici.