S Pecare za Crošarku trener i novi sportski direktor Stanko Barać

Array

Najveće pojačanje na Pecaru stiglo je početkom lipnja, viješću da na mjesto sportskog direktora dolazi Stanko Barać čiji košarkaški opus nije potrebno posebno predstavljati. Klub čiji su temelji uvijek proizlazili iz vlastitog bazena, ili bliže okolice, sada se još više okrenuo vlastitom pogonu i radu gdje će svojim iskustvom zasigurno znati i moći pomoći.

“Izuzetna mi je čast što se vraćam u svoj Široki, u klub u kojem sam počeo karijeru i 2007. godine osvojio svoj najdraži trofej u karijeri – prvenstvo BiH u Sarajevu protiv Bosne. Nadam se da ću svoje znanje i iskustvo koje sam načinio u košarkaškom svijetu prenijeti na naše mlade košarkaše koji imaju veliki potencijal kako bi im pomogao da se razviju i naravno da svi skupa vratimo klub tamo gdje mu je mjesto, u ABA ligu i vrh BiH košarke” , izjavio je u lipnju Stanko Barać.

Početkom ovog tjedana s pripremama je počela seniorska momčad pod vodstvom trenera Mladena Vuškovića i njegovog pomoćnika Damira Vujanovića.

Na prvom treningu bili su kapetan Ivan Karačić, Jure Zubac, Mateo Čolak, Dario Drežnjak, Josip Batinić, Mile Čović, Marko Damjanović, Jure Planinić, Ante Planinić, Jure Soldo i Mate Šušak.

“Imamo jednu izuzetno talentiranu generaciju košarkaša. Momci imaju veliki potencijal i na njima je da ga radom potvrde. Pružit ćemo im sve uvjete za razvoj. Najvažnije je da svi budu zdravi. Imamo dvojicu igrača koji nisu na početku priprema. Mateo Drežnjak je bio jedan od nositelja juniorske reprezentacije Hrvatske koja je u Tallinu postala pobjednik Europskog prvenstva B divizije i plasirala se u A diviziju. Naš novi centar Markus Lončar koji je stigao iz Cedevite nastupa za reprezentaciju BiH. Svojim igrama u vrsti Duška Vujoševića potvrdio je veliki potencijal u uvjeren sam da će se razviti u vrlo kvalitetnog košarkaša. Njih dvojica imat će malo odmora i vrlo brzo će nam se pridružiti,” ekskluzivno za Crošarku početkom priprema izjavio je sportski direktor Stanko Barać

Uz Matea i Markusa čiji je povratak planiran 22. kolovoza, očekuje se i dolazak dvojice igrača na vanjskim pozicijama. Pisali smo već da će Široki igrati na kvalifikacijskom turniru za Drugu ABA ligu gdje su predstavnici KS BiH Bosna i Zrinjski.

“Na početku ćemo krenuti malo laganije i onda polako dizati ritam. Drago mi je da su svi momci stigli zdravi na pripreme, a i spremni i da im početak priprema nije teško pao. Znamo koja je zadaća pred nama, svjesni smo toga i odgovorno ćemo prionuti poslu koji nas čeka. Vjerujem u ovu momčad, upoznao sam momke, svi su vrijedni i kad se kompletiramo vidjet ćemo kolike su naše mogućnosti,” kazao je iskusni trener Širokobriježana.

Inače, Vušković je trenersku karijeru počeo u Slavonskom Brodu 1994. godine kao trener Oriolika, nakon čega je uspješno vodio Split i Široki Brijeg s kojima je igrao i u ABA. U sezoni 1997/98 sa Širokim je osvojio Prvenstvo i Kup BiH, dok je sa Splitom igrao u osmini finala Saporta kupa.

“Kako sada stvari stoje mi ćemo i u idućoj sezoni glavninu momčadi sastavljenu od naših mladih igrača zadržati. Istina, zbog odlaska na fakultet u Zagreb odlazi nam Luka Šušak i Dragan Pervan koji je izrazio želju za studij u Hrvatskoj. S njima ćemo se korektno sportski razići, poželjeti im puno uspjeha na fakultetu, vjerujem da će ostati i u košarci. Uz naše mlade igrače tu je sad Lončar. Planiramo angažirati još jednoga kvalitetnog organizatora igre. Ako bi se plasirali u Drugu ABA ligu onda ćemo tražiti još dvojicu kvalitetnih igrača kako bi bili konkurentni u ovom natjecanju”, izjavio je nedavno za Sportske Novosti predsjednik kluba Igor Jelčić.

Za kraj spomenimo kako su se sporazumno uz Luku i Dragana razišli i s Antom Mikulićem. Mile Galić, bivši košarkaš se vraća u klub u ulozi kondicijskog trenera gdje će zamijeniti trofejnog trenera Matu Brekalu. Iz Širokog najavljaju novu web stranicu, dok na Facebooku već neko vrijeme možete redovito pratiti sva zbivanja oko kluba.

Related Articles