SAD visoko slavio protiv Kine

Array

Nakon što su na otvaranju košarkaškog olimpijskog turnira Australci nadigrali momčad Francuske, došao je red na košarkaše SAD-a da započnu svoj put prema olimpijskom zlatu koje se očekuje od njih.

Prva prepreka na tom zadatku bila je objektivno slabija reprezentacija Kine koju su izabranici Mikea Krzyzewskog s lakoćom porazili rezultatom 119:62.

Amerikanci su u susret krenuli ozbiljno pa je već nakon prve četvrtine na semaforu svijetlilo 30:10. Očekivani daljnji porast razlike Kinezi su nakratko uspjeli usporiti pa je u jednom trenutku rezultat druge dionice bio 12:12, ali tada favorit za zlato ubacuje u višu brzinu pa se na veliki odmor otišlo s rezultatom 59:30 za reprezentaciju SAD-a. Cijeli sastav Amerikanaca osim Kyrieja Irvinga do tada se upisao u strijelce, a Kevin Durant već je u prvih 20 minuta igre postigao 17 od svojih ukupno 25 poena.

U nastavku susreta gledali smo puko odrađivanje posla pa je razlika narasla do velikih +57 za konačni rezultat 119:62 za uvjerljivo najtrofejniju košarkašku zemlju na Olimpijadama. Kod pobjednika najefikasniji je bio Durant s 25 poena te šest asistencija dok je DeMarcus Cousins zabio 17 poena uz šest skokova.

SAD će sljedeći susret odigrati s autsajderima turnira Venezuelom koja je sinoć visoko poražena protiv Srbije, dok će Kinezi u drugom kolu na ošamućene Francuze.

Related Articles